Hakkari’de 23 Nisan Kutlamaları

25 Nisan 2022
Hakkari’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.
Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına; Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Aksoy, Hakkari Adalet Komisyonu Başkanı Cenk Özbaş, Vali Yardımcıları Mustafa Berat Kasımoğlu, Tevfik Kumbasar, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, kurum amirleri, öğretmen, veli ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Hakkari Valiliği önünde Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başlayan törenin ardından kutlamalar Atatürk Kültür Merkezinde İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti.

Ardından Cumhuriyet İlk/Ortaokulu öğrencilerince hazırlanan; Ülkeler Defilesi, Horon Gösterisi, şiir, Zeybek Gösterisi, Işıklı Def Gösterisi, Seymenler Gösterisi ve Modern Dans gösterileri ile sona erdi.