Hakkâri’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 104. Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı

22 Nisan 2022
Hakkâri’nin düşman işgalinden kurtuluşunun (22 Nisan 1918) 104. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.
Valilik binası önünde düzenlenen törene Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Hakan Yağmur, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, Üniversitemiz Genel Sekreteri Senar Hatim, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, asker ve polisler ile okul müdürleri katıldı.

Tören, Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık ve Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Hakan Yağmur’un Atatürk Anıtı’na çelenkleri sunmalarıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’mızın okunmasının ardından Hakkâri’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü münasebetiyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajı okundu.

Daha sonra Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni A. Kerim Güldal, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Tören, Hakkâri Yöresi Halkoyunları ekibinin halk oyunları gösterisinin ardından sona erdi.