Üniversitemizde İstiklal Marşının Kabulü Konulu Konferans Düzenlendi

17 Mart 2022
Üniversitemiz tarafından İstiklal Marşı’mızın Kabulünün 101. Yıl Dönümü kapsamında “Yüreklerde Akif, Dillerde Hürriyet” konulu konferans düzenlendi.
Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hasan Aksoy, İlahiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Yakup Çiçek,  akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından oturum başkanlığını Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hasan Aksoy’un yaptığı konferansa geçildi.

Konferansta Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı “ İstiklal Marşı’nın Yazılma Sürecini ve Mehmet Akif Ersoy’un Yaşamı” ile ilgili bilgiler verirken, Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Yıldırım ise  “Mehmet Akif Ersoy’un Şiirlerindeki Osmanlı Ruhunun Sanat Eserlerine Yansıması” ile ilgili bilgi verdi.