Üniversiteye Girişte TYT ve AYT Baraj Puanı Kaldırıldı

13 Şubat 2022
Yükseköğretim Kurulu ön lisans ve lisans programlarını tercihte TYT ve AYT baraj puanları uygulamasını kaldırdı.
Yüksek Öğretim Kurulu’ndan yapılan açıklamaya göre;  SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türlerinde sınav puanı hesaplanması için uygulanmakta olan TYT puan türünde 150 puan almış olma şartı ile yerleştirme puanlarının hesaplanmasında TYT puan türü için 150, SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türleri için 180 olan sınav baraj puanı uygulaması kaldırıldı.

Bu yıl itibari ile sınav puanı hesaplanan tüm adaylar için ortaöğretim başarı puanı eklenerek yerleştirme puanının hesaplanacağı, adayların önceki yıllarda olduğu gibi sınav puanına orta öğretim başarı puanı eklenerek oluşacak yerleştirme puanıyla, puan üstünlüğüne göre yerleşme imkanı elde edeceklerdir.

Yapılan diğer bir değişiklik ise sınav süresi oldu. Temel Yeterlilik Testinin 135 dakika olan sınav süresi, 30 dakika artırılarak 165 dakika olacağı belirtildi.

Öğrencilerin lehine olan bu önemli gelişme ile Üniversitemizi, daha fazla öğrenci tercih etme ve yerleşme imkanı elde edeceklerdir.