Üniversitemiz 4. Kar Festivaline Katıldı

Üniversitemiz 4. Kar Festivaline Katıldı
09 Şubat 2022
Üniversitemiz; Hakkari Valiliği, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, Hakkâri Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen 4. Kar Festivaline katıldı.
Hakkari Mergabütan Kayak Merkezinde düzenlenen 4. Kar Festivaline Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci,  Vali Yardımcıları Mustafa Emre Kılıç, Mustafa Berat Kasımoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukcu, İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar ile kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
İki gün süren Festival, sporcuların meşaleli kayak gösterileri, dağcılar tarafından Şivekür Tepesinden kayak merkezine yapılan yürüyüş, sporcuların karda rafting gösterisi, güreş müsabakası Anadolu Ateşi Dans Grubu gösterisi, Gece Yolcuları, sanatçı Aydın Aydın ve yerel sanatçıların konseri ile Reng-i Hakkâri Sanat Topluluğu, dengbejler (ozanlar) birbirinden güzel şarkıları eşliğinde çekilen halaylarla devam etti.
 
Öğrencilerimiz ve misafirlerimizi karşılamak üzere Üniversitemiz 4. Kar festivalinde çadır kuruldu. Üniversitemiz hakkında bilgi vermek üzere Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü personellerimiz stantda görev aldılar. Üniversitemiz tarafından hazırlanan yayınlar, standımızda sergilendi. Üniversitemiz standını Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş ve protokol üyeleri, il dışından gelen misafirler ziyaret etti.
 
Festival; Yönetmen, oyuncu ve şair Yılmaz Erdoğan ile tiyatrocu Ersin Korkut'un söyleşisi ve Genel Sanat Yönetmenliğini Mustafa Erdoğan’ın yaptığı  Anadolu Ateşi Dans Topluluğunun gösterisi ile sona erdi.
 
Haber Galeri