Üniversitemizde Pandemi Sonrası Ulus-Devletin Geleceği Konulu Söyleşi Yapıldı

Üniversitemizde Pandemi Sonrası Ulus-Devletin Geleceği Konulu Söyleşi Yapıldı
06 Ocak 2022
Üniversitemiz Ortadoğu Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından "Pandemi Sonrası Ulus-Devletin Geleceği" konulu söyleşi gerçekleştirildi.
Üniversitemiz Ortadoğu Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Halil Emre Deniş Moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşide Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Aslıhan Çelenk;  “Covid-19 ile milliyetçilik arasındaki bağ, Pandemi sürecinin milliyetçilik bazlı etnik çatışmalara etkisi ve Pandeminin ulus-devletin geleceğini nasıl etkileyeceği yönündeki soruları değerlendirdi.
 
Prof. Dr. Ayşe Aslıhan Çelenk; Devletlerin suçlama siyasetlerinden komplo teorilerine, popülist söylemlerden devletlerin kendi aralarındaki ilişkilerine, virüsün sağlık alanı dışında eğitim ve kültür gibi alanlardaki sosyolojik yansımaları, ulus devletlerin kendilerini güçlendirmesi, devletlerin kendi içlerine dönerek uluslararası örgütleri sınadığını, devletlerin bireyler karşısında güçlendiğini ve merkeziyetçi devletlerin baş aktörler haline geldiğini dile getirdi.
 
Çevrimiçi olarak gerçekleşen ve Üniversitemiz Akademik-İdari personeli ile öğrencilerimizin katıldığı söyleşi soru-cevap bölümü ile sona erdi.
Haber Galeri