Üniversitemiz Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı

Üniversitemiz Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı
23 Aralık 2021
Üniversitemizin mevcut durumunun değerlendirilmesi ve gelecek hedeflerinin belirlenmesi amacıyla yapılan Danışma Kurulu 2021 Yılı Toplantısı, üniversite, kamu, sanayi ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş insanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.
Üniversitemiz Rektörlük Hizmet Binasında gerçekleştirilen toplantıya Hakkari Valisi ve Belediye Başkan V. İdris Akbıyık, Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, Genel Sekreterimiz Senar Hatim, Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, iş insanları,  dekanlarımız, yüksekokul müdürlerimiz, daire başkanlarımız ve üniversitemiz senato üyeleri katıldı.
 
Toplantıda konuşan Vali İdris Akbıyık; Hakkari’nin en önemli sorunun işsizlik olduğunu belirterek Türkiye’nin en genç işsizlerinin Hakkari’de olduğunu, Hakkari ve ilçelerinin potansiyeline göre projeler geliştirdiklerini belirterek eğitimde, sağlıkta, sporda yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.
 
Şehir-Üniversite birlikteliğini güçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen toplantıda Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş sunum eşliğinde, atandığı 2016’dan bu güne kadar gelinen süreci, Üniversitemizde yapılan çalışmaları, gelecek planlamalarını, 6 yıllık görev süresinde yapılan faaliyetler ve hayata geçirilen projeleri anlatarak Üniversite olarak Hakkari Madenciliğinin potansiyelini araştırmak için ciddi girişimlerde bulunduklarını Valilik, Üniversite ve sivil toplum örgütlerinin madencilik konusunda birlikte çalışılması gerektiğini belirtti.
 
Toplantıda Üniversitemiz Mineral ve Enerji Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Muhterem Demiroğlu ise Hakkari bölgesinde çinko kurşun madenciliğinin son yıllarda bölge ve ülke ekonomisine olan katkısını ve Hakkari Madenciliğinin sadece yurtdışı değil yurt içinde de satışın yapılabileceğini vurguladı.
 
Danışma Kurulu Toplantısı, konuşma ve sunumların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş'in STK Temsilcileri ve iş insanlarıyla yapılacak ortak çalışmalarla ilgili istişareleriyle son buldu.
Haber Galeri