İnsan Hakları ve İslam Konulu Konferans Düzenlendi

İnsan Hakları ve İslam Konulu Konferans Düzenlendi
17 Aralık 2021
Üniversitemiz ve İl Müftülüğü işbirliği ile “İnsan Hakları ve İslam” konulu konferans düzenlendi.
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan Konferansa, Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Çiçek, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hasan Aksoy, Çukurca Belediye Başkanı Ensar Dündar, Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Programın açılışında konuşan İl Müftü Vekili Mehmet Ali Yiğit “İslam inancına göre insanın; akli, bedeni, ahlaki ve ruhani yönden mükemmel bir şekilde yaratıldığını dile getirdi.
 
Konferansta İnsan Hakları ve İslam konusunu geniş bir çerçevede ele alan Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mahsum Arslan; Yaşam hakkı, eşitlik hakkı ve hürriyet hakkının en önemli haklar olduğunu ifade ederek Allah nezdinde üstünlüğün ırk, renk, dil, soy ve zenginlik gibi olgularda olamadığını sadece takvada olduğunu, İslam beldelerinde camilerin hemen yanı başında başka dinlere ait ibadethanelerin bulunması ve bu inanç sahibi kişilerin rahatça ibadetlerini yapabilme imkanına sahip olması İslam’ın insan hürriyetine ne kadar önem verdiğinin en güzel örneği olduğunu dile getirdi.
 
Program konuşmacı için plaket ve hediye takdimi ile sona erdi.
Haber Galeri