Üniversitemizde Farkında Ol Engelleri Kaldır Semineri Düzenlendi

03 Aralık 2021
Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Çiğdem Müge Haylı tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında "Farkında Ol Engelleri Kaldır" konulu seminer düzenlendi.
Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen seminere, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erdoğan Bada, Genel Sekreterimiz Senar Hatim, Dekanlar, Dekan Yardımcıları, akademik ve idari personelimiz katıldı.

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Çiğdem Müge Haylı; Engelliler Günü’nün Tarihçesi, Engelli Nedir?, Engelilik Nedenleri ve Türleri, Engellilik Oranları, Engellilerin Karşılaştıkları Sorunlar, Engellileri Engelleyen Faktörler, Engelli Bireylerin Hakları ve İyileştirmeye Yönelik Çalışmalar ile ilgili sunum eşliğinde bilgiler verdi.

Ardından Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Bada ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Çiçek Engellilerle ilgili karşılaştıkları durumlar ve örnekler aktardılar.