Üniversitemizde Kadın Ve Toplum Seminerlerinin Altıncısı Düzenlendi

Üniversitemizde Kadın Ve Toplum Seminerlerinin Altıncısı Düzenlendi
25 Kasım 2021
Üniversitemiz Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Flört Şiddeti ve Dijital Şiddet konulu seminer düzenlendi.
Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonunda ve akabinde çevrimiçi olarak düzenlenen seminere, Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı, Genel Sekreterimiz Senar Hatim, Dekanlarımız, Yüksekokul Müdürlerimiz,  Akademik – İdari Personelimiz ve öğrencilerimiz katıldı.
 
Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör.  Çağla Pınar Tunçer; Bu seminerleri geleneksel hale getirmeye çalıştıklarını, yaptıkları çalışmalarla sürdürmek istediklerini, bu sene çok fazla bilinmeyen ve yeni güncellenen Flört Şiddeti ve Dijital Şiddet konusunu seçtiklerini belirtti.  
 
Programda bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş; “Kadın ve şiddet hiçbir zaman yan yana gelmemesi gereken iki kavram çünkü kadın varsa insan ve toplum vardır. Kadın olmazsa ne insandan ne çocuktan ne de toplumdan söz etmek mümkün olmayacaktır. Günümüzde hem dünyada hem de ülkemizde yaşadığımız problemlerin temelinde birbirimizi yönetebilme probleminin olduğunu görmekteyiz. Kadının erkeği yönetebilmesi erkeğin de kadını yönetebilmesi gerekiyor. Zira bu rollerin birbiriyle çatışmaya başladığı andan itibaren toplum olarak biz kaybederiz. Kadın şiddetinin olduğu yerde o şiddeti önlemeye yönelik caydırıcı yasaların, mevzuatların, kanunların ve maddelerin mutlaka olması gerekiyor. Ama bu noktaya gelmeden önce yapmamız gereken çok şey var" dedi.
 
Seminere Katılımcı olarak katılan Yüksekova Sosyal Etki ve Kültür Derneği Başkanı Esengül Pınar Özcan slayt eşliğinde “Kadının Şiddete Bakış Açısı-Yüksekova Örneği” ile ilgili bilgiler verirken, Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde görevli Ümit Yücekaş ise  “Şiddet Algısı ve Flört Şiddeti” konularını ele aldı.
 
Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen seminerde ise Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi, Gazetecilik Bölümünden Doç. Dr. Filiz Yıldız ve Doç. Dr. Zeynep Özarslan “Kadın Deneyimleri Üzerinden Dijital Flört Şiddeti” ile ilgili bilgiler paylaştılar.
 
Program soru-cevap bölümü ile sona erdi.
 
Haber Galeri