Üniversitemizde 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programı

Üniversitemizde 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programı
24 Kasım 2021
24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında Üniversitemiz tarafından Kutlama Programı düzenlendi.
Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen programa, Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erdoğan Bada ve Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı, Genel Sekreterimiz Senar Hatim, Dekanlarımız, Yüksekokul Müdürlerimiz, Akademik -İdari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından,  verimli ve bereketli bir eğitim - öğretim dönemi temennisinde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş; “Tüm akademisyenlerimizin ve öğretmen adayı öğrencilerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutluyorum.  Eğitim – öğretim kurumları çok dinamik kurumlar yani bir yandan kendinizi geliştirirken diğer yandan dünyada ve ülkemizde meydana gelen değişimler ve süreçlere iyi adapte olmalıyız ki bunu öğrencilerimize aktarabilelim. Öğrenciye devamlı bilgi yüklemesi yapılan klasik eğitim anlayışı artık geçerliliğini yitirmiştir. Bu anlayış yerine bireye değişen durumların gerektirdiği bilgi ve becerileri kişisel çaba ile öğrenebilme ve öğrendiklerini yaşamın özel durumlarına uygulayabilme yeteneğinin kazandırıldığı yeni bir eğitim anlayışı gelişmiştir. Öğrenciye öğrenmenin öğretildiği bu eğitim anlayışı beraberinde yeni bir öğretmen modelini de getirmektedir” dedi.
 
Ardından Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Bada; Öğretmenler gününü kutlayarak öğretmenlerin nasıl olması yada nasıl olmaması gerektiği ile ilgili hususları hayatında karşılaştığı örneklerle anlattı.
 
Daha sonra Kalite Yönetim Sistemi Koordinatörü Doç. Dr. Cemal Ulutaş; Kalite Yönetim Sistemi ile ilgili yapılan çalışmaları ve gelişim sürecini anlattı.
 
Eğitim Öğretim Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Ali Rıza Deniz ise; Eğitim- Öğretim Koordinatörlüğü ile ilgili bilgiler vererek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler paylaştı.
Haber Galeri