Hakkari’de 10 Kasım Atatürk´ü Anma Töreni Düzenlendi

10 Kasım 2021
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 83. yılında Hakkari’de düzenlenen törenle anıldı.
Hakkari Valiliği önünde düzenlenen anma töreni; Vali-Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Garnizon Komutan vekili Piyade Albay Ali Aydın Torun tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı.

Ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen anma programı; saygı duruşu ve İstiklal Marşı, günün anlam ve önemini belirten konuşma, sinevizyon gösterisi, resim sergisi, öğretmen ve öğrencilerden oluşan koronun Atatürk’ün en sevdiği şarkıları seslendirmesinin ardından sona erdi.

Tören ve anma programına; Vali-Belediye Başkan V. İdris Akbıyık, Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Ali Aydın Torun, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukcu, İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, Vali Yardımcıları, kurum amirleri, öğretmen, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.