Hakkari’den Edirne’ye Projesinin Sunum Toplantısı Gerçekleştirildi

Hakkari’den Edirne’ye Projesinin Sunum Toplantısı Gerçekleştirildi
01 Kasım 2021
Üniversitemiz ev sahipliğinde Dünya Esnaf Sanatkârlar Derneği’nin İçişleri Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü "Anadolu’nun Ahisiyiz Dört Bir Koldan Türkiye’yiz" Hakkari’den Edirne’ye projesinin sunum toplantısı yapıldı.
Üniversitemiz Rektörlük konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, Dünya Esnaf Sanatkârlar Derneği Ahi Enstitüsü Başkanı Fehmi Çalmuk, Ekonomi Muhabirleri Derneği Genel Başkanı Turgay Türker, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Abdi Arslan, Üniversitemiz Genel Sekreter V. Senar Hatim, Proje Kapsamında Hakkari’de Yılın Ahisi Seçilen Halis Atabak ile Üniversitemiz akademik ve idari personeli katıldı.
 
Toplantıda konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş; "Bir şehirde bir şeyler yapabilmek rızkını kazanabilmek için yollara düşebilmek gerekir. Her coğrafyada Allah hem o coğrafyaya yetebilecek potansiyeller yaratmış hem de orada yaşayan insanlara kabiliyetler ve yetenekler vermiştir. Ama önemli olan o coğrafyanın barındırdığı potansiyelin farkında olabilmek ve doğru işler üzerinden hedefe ulaşabilmektir. Hakkari yeraltı ve yerüstü kaynaklarıyla çok zengin bir şehrimizdir. Bizim bunun farkında olmamız ve bu kaynakları doğru bir biçimde kullanabilmemiz gerekiyor ki istediğimiz noktaya ulaşabilelim ” dedi.
 
Ekonomi Muhabirleri Derneği Genel Başkanı Turgay Türker ise; esnaflığın ekonomik boyutunu hayatından verdiği örneklerle anlattı.
 
Toplantıya Online olarak bağlanan Edirne Kahveciler ve Gazinocular Derneği Başkanı Hakan Gönay; Edirne esnafları ile ilgili bilgiler vererek farklı illerde bulunan esnafların bir araya gelmesi gerektiğini belirtti.
 
Toplantı, plaket takdimi ve Dünya Esnaf Sanatkârlar Derneği Ahi Enstitüsü Başkanı Fehmi Çalmuk’un insan hikâyeleri sunumu ve belgesel gösterimi ile sona erdi.
Haber Galeri