2024-2025 Akademik Yılı Uluslararası Öğrenci İlk Yerleştirme Sonuçları

Yayınlama Tarihi: 07 Ağustos 2024 - 19.04
Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2024 - 19.43

Değerli Aday Öğrencilerimiz,

Üniversitemize 2024-2025 akademik yılı için başvuruda bulunan uluslararası öğrencilerin başvuruları değerlendirilmiş olup ilk yerleştirme sonuçları açıklanmıştır. Aşağıda, sonuçlar ve kayıt süreci ile ilgili önemli bilgiler yer almaktadır:

Başvuru Sonuçları
Başvuru sonuçlarınıza erişmek için bu bağlantıya giriş yaparak daha önce başvuruda kullandığınız kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yapabilirsiniz.

Kabul Mektupları
Kabul mektupları elektronik ortamda gönderilecektir. Kişisel bilgilerinizi güncel ve doğru tuttuğunuzdan emin olun.

Kesin Kayıt Süreci
Kayıt Tarihleri:
Kesin kayıtlar 19-30 Ağustos 2024 tarihleri arasında Üniversitemiz Dış İlişkiler Ofisi'nde yüz yüze yapılacaktır.

Randevu: Kayıt için geleceğiniz günü önceden iso@hakkari.edu.tr adresine bildirmeniz gerekmektedir.

Katkı Payı / Öğrenim Ücreti
Katkı Payı / Öğrenim Ücreti ile ilgili detaylar önümüzdeki günlerde web sayfamızda ilan edilecektir.

Önemli Bilgiler
Son Kayıt Tarihleri: Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan adaylar, herhangi bir hak iddia edemeyecektir.

Eksik Belge ile Kayıt: Eksik belge ile kayıt işlemi yapılamaz.

Sahte veya Tahrif Edilmiş Belgeler: Üniversitemize başvuru ve kayıt koşullarını yerine getirmeyen, sahte veya değiştirilmiş belgeler sunan ya da gerçeğe aykırı beyanda bulunan adayların kayıt işlemleri tespit edildiği anda iptal edilir ve gerekli yasal işlemler başlatılır.

İkinci Yerleştirme Dönemi: Tercihlerine yerleştirilen adaylar, belirlenen kayıt döneminde kayıt yaptırmadıkları takdirde 'İkinci Yerleştirme' dönemlerinde tekrar tercih yapma hakkını kaybederler. Ayrıca, kayıt yaptıran adaylar, yerleştirildikleri programdan kaydını sildirdiklerinde de 'İkinci Yerleştirme' dönemlerinde tercih yapma hakkını kaybederler.

Kesin Kayıt İçin İstenen Belgeler

1. Lise Diplomasının aslı ile noter ya da Türk Dış temsilciliklerinden onaylı Türkçe tercümesi,
  2. Mezuniyet not ortalamasını gösteren belgenin aslı ve Türkçeye çevrilmiş Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilikleri veya Konsolosluklarından onaylı örneği,
  3. Başvuruda kullanılan sınav sonuç belgesinin aslı ve Türkçeye çevrilmiş Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliklerinden ya da Konsolosluklarından onaylı örneği,
  4. Varsa, Yabancı Dil Yeterlik Belgesi,
  5. Varsa, Türkçe Yeterlik Belgesi,
  6. Yabancı uyruklu adaylardan, Türkiye dışından gelenler için öğrenim vizesi, Türkiye'dekiler için ikamet izin belgesi,
  7. Pasaportun veya resmi makamlardan alınan kimliğinin tasdikli veya T.C. Büyükelçiliği ya da Konsolosluğundan onaylı Türkçe örneği,
  8. Öğrenim ücreti bedelinin ödendiğini gösteren banka dekontu,
  9. 2 adet fotoğraf (Fotoğraflar son 6 ay içerisinde çekilmiş ve adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde olmalı.),
  10. T.C. uyruklu adayların T.C. Kimlik No beyanı veya Nüfus Cüzdanı fotokopisi,
  11. T.C. uyruklu erkek adayların askerlik durumuna ilişkin resmi makamlarca onaylı bir belge,
  12. Orta öğreniminin tamamını KKTC liselerinde bitiren KKTC uyruklu adayların GCEAL sınav sonuç belgesinin aslı,
  13. Yurda Giriş Çıkış Belgesi: T.C. uyruklu olup lise öğrenimini yurt dışında tamamlamış olan öğrencilerin e-devlet'ten barkodlu olarak ya da İl Emniyet Müdürlüklerinden ıslak imza ve mühürlü olarak tüm lise öğrenimleri boyunca yurt dışında geçirdikleri süreyi belirtecek şekilde yurda giriş çıkış belgesi ibraz etmeleri gerekmektedir,
  14.  Genel Sağlık Sigortası (GSS) belgesi (Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı).

İletişim

Herhangi bir sorunuz olması durumunda iso@hakkari.edu.tr adresinden bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Tüm aday öğrencilerimize teşekkür eder, başarılar dileriz.