Hassas Görevler

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ HASSAS GÖREV LİSTESİ
Müdürlük
Sıra No Hizmetin / Görevin Adı Riskler Risk Düzeyi Alınması Gereken Önlemler veya Kontroller Görevi Yürütecek Personelde Aranacak Şartlar
1 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 4. 5. ve 19. maddelerinde belirtilen amaç ve ilkelere uygun hareket etmek Eğitim öğretimin aksaması, kurumsal hedeflere ulaşmada aksaklıklar yaşanması, kurumsal temsil ve yetkinlikte sorunlar yaşanması Yüksek İlgili maddeler ve gereklilikleri konusunda bilgilendirilme için idari birimlerle irtibata geçme Mevzuata hakim olması ve görevinin bilincinde olması ve liyakat sahibi olması.
2 Enstitü faaliyet, stratejik plan, performans kriterlerinin hazırlanmasını sağlamak Eğitim-öğretimin aksaması, kurumsal hedeflere ulaşılamaması, verim düşüklüğü Orta Akademik kurullarının zamanında toplanmasını sağlamak, dönem ve eğitim yılı ile ilgili gerekli işbölümü ve güncelleme paylaşımının yapılmasını sağlamak Mevzuata hakim olması ve görevinin bilincinde olması ve liyakat sahibi olması.
3 Öğrencilerin başarı durumlarını izlemek, bunların sonuçlarını değerlendirmek, birim içi ve enstitü kapsamında bilgilendirme ve değerlendirme yapmak Mezun olarak öğrenci profilinde zayıflık, yetersizlik ve kalifiye olmayan diplomalı işsiz olgusuna direkt katkı Orta Birim akademik kurulunu sık sık toplamak, derslerin verimi ile ilgili geri bildirim almak, ilgili aksaklıkları çözmek, enstitü içinde çözülemeyen sorunların üst birime iletilmesini sağlamak Mevzuata hakim olması, görevinin bilincinde olması, zaman yönetimi ve liyakat sahibi olması.
4 Raporlu ve izinli öğrencilerin durumlarını değerlendirmek Öğrenci hak kaybı, eğitim ve öğretimin aksaması Düşük İlgili evrak ve yazışmaların zamanında iletilmesini sağlamak üzere denetim ve koordinasyonu yapmak, rapor ve izinlerin gereğini yerine getirmek Mevzuata hakim olması ve görevinin bilincinde olması ve liyakat sahibi olması.
5 Ek ders ödemeleri ile ilgili belgeleri zamanında ilgili birimlere ulaştırmak Ek ders ödemelerinin aksaması, bu ödemeleri hesaba katarak işlem ve harcama yapan öğretim elemanlarının ödeme planlarında aksama yaşanması, gereksiz ödeme cezalarına maruz kalmaları Yüksek Ek ders ödemeleriyle ilgili bilgi, belge ve evrakın zamanında değerlendirilip, tanzim edilip ilgili birime iletilmesini sağlamak ve bunun için gerekli koordinasyonu yapmak Mevzuata hakim olması ve görevinin bilincinde olması ve liyakat sahibi olması.
6 Lisansüstü programların düzenli şekilde yürütülmesini sağlamak Güven ve itibar kaybı, başarı kaybı, tercih edilme konusunda geriye düşme Yüksek Enstitü ve idari birimlerle işbirliği içerisinde gerekli koordinasyonu sağlama Mevzuata hakim olması ve görevinin bilincinde olması ve liyakat sahibi olması.
7 Öğrenci danışmanlık hizmetlerini yapmak ve öğrencilerle toplantılar düzenlemek Eğitim hedeflerine ulaşamama, bireysel sorunların artması, motivasyon eksikliği Orta Danışmanlık hizmetlerinin koordine edilmesi ve periyodik olarak toplantı, seminer ve ilgili faaliyetlerin yapılmasını sağlamak Mevzuata hakim olması ve görevinin bilincinde olması ve liyakat sahibi olması.
8 Bilimsel toplantılar düzenlemek, enstitünün bilimsel araştırma ve yayın gücünü artırıcı teşvikte bulunmak Kurumsal hedeflere ulaşmada sorunlar yaşanması, kurumsal monotonluk, araştırma boyutunda yetersizlik ve zayıflık Orta Sempozyum, konferans ve panel gibi faaliyetler düzenlemek, düzenlenmesi için motivasyonda bulunmak, planlama yapmak ve çevrede ve ilgili yerlerde yapılmakta olan benzer faaliyetlerden birim personelini haberdar etmek, teşvik etmek, motive etmek ve yayın yapma ile ilgili bilgilendirme Mevzuata hakim olması ve görevinin bilincinde olması ve liyakat sahibi olması.
9 Üniversite yönetim kurulu ve senato toplantılarına katılarak enstitüyü temsil etmek Bİrimler arası iletişim zayıflığı, koordinasyon eksikliği ve idari işlerde aksama Orta Kurul toplantılarına katılmak, mazereti söz konusu ise, bunu iletmek ve yerine enstitü başkan yardımcısını vekil tayin etmek Mevzuata hakim olması ve görevinin bilincinde olması ve liyakat sahibi olması.
10 Akademik yıla başlamadan önce enstitü akademik toplantısı yapmak Enstitü öğretim elemanları arasında iletişim ve koordinasyon eksikliği, işbölümünün gereğince yapılamaması, işlerin aksaması Orta Akademik dönem başında gerekli akademik kurul toplantılarının yapılmasını sağlamak Mevzuata hakim olması ve görevinin bilincinde olması ve liyakat sahibi olması.
11 Dönem sonu akademik ve genel durum değerlendirme toplantısının yapılması Akademik kurumsal hedeflerden sapma, başıboşluk duygusunun ve görünümünün oluşması, motivasyon eksikliği, verim düşüklüğü Orta Her akademik dönem sonunda süreçle ilgili eğitimsel, sosyal ve ilgili her bakımdan değerlendirmelerin yapıldığı, ilgili durum, bilgi ve şikâyetlerin üst birime iletildiği toplantılar yapmak Mevzuata hakim olması ve görevinin bilincinde olması ve liyakat sahibi olması.
Müdür Yardımcılığı
Sıra No Hizmetin / Görevin Adı Riskler Risk Düzeyi Alınması Gereken Önlemler veya Kontroller Görevi Yürütecek Personelde Aranacak Şartlar
1 Müdürün Vekalet verdiği zamanlarda Müdürün görevlerini yerine getirmek Görevin aksaması, hak kaybı Yüksek Görevinin gereğini zamanında yerine getirmek Organizasyon gücünün yüksek olması, üst ve alt birimler ile koordinasyon içerisinde çalışmak.
2 Enstitü etik kurallarına uymak, iç kontrol faaliyetlerini desteklemek Programların eksik hazırlanmasına yönelik verim düşüklüğü Orta Hazırlayan kişinin bilinçli olması, gelecek yıllarda oluşacak kaybın önlenmesi Üst ve alt birimler ile koordinasyon içerisinde çalışmak.
3 İç kontrol, stratejik plan ve faaliyet raporlarına katılmak Birimin amaç ve hedeflerini tam yansıtılamaması Yüksek Düzenli bir şekilde toplantılarına katılmak ve kendi birimine bilgilendirmek Mevzuata hakim olması ve görevinin bilincinde olması ve liyakat sahibi olması.
4 Ders planları, dersliklerin dağıtımı, sınav programları ile ilgili çalışmaları planlamak, bu işler için oluşturulacak gruplara başkanlık etmek Kaliteli eğitimin verilememesi, haksız ders dağılımı olması durumunda hak ve adalet kaybı. Orta Anabilim Dalları ve idari birimlerle irtibat içerisinde gerekli düzenlemeleri yapmak ve sıkı kontrol sisteminin geliştirilmesi Mevzuata hakim olması ve görevinin bilincinde olması ve liyakat sahibi olması.
5 Öğrenci sayılarını, başarı durumunu izlemek ve istatistikleri tutmak Öğrenci-öğretim elemanı eşitsizliğinde verimli ders vermeme. Öğrencilerin başarısızlık oranının yüksek olması Orta Öğretim elemanı temin etmek. Öğrenci sayılarının normalleşmesi için üst birimlerle irtibat halinde olmak. Organizasyon ve iletişim gücünün yüksek olması, üst ve alt birimler ile koordinasyon içerisinde çalışmak.
6 Öğrenci sorunlarını Müdür adına dinlemek ve çözüme kavuşturmak Dikkate alınmayan sorunların büyümesi ve enstitü genelinde huzurun bozulmasına zemin hazırlaması. Orta Öğretim elemanlarının mümkün olduğunca genel sorunlarla ilgilenip idareyle çözüm arayışına girmeleri. Gerekli hallerde uzmanlardan yardım alınmalı. Organizasyon ve iletişim gücünün yüksek olması, üst ve alt birimler ile koordinasyon içerisinde çalışmak.
7 AKREDİTASYON ve KALİTE kapsamında yapılacak denetimleri organize etmek. Kaliteli eğitimin verilememesi ve idari süreçlerdeki kalitenin düşmesi Orta Anabilim Dalları ve idari birimlerle irtibat içerisinde gerekli düzenlemeleri yapmak ve sıkı kontrol sisteminin geliştirilmesi Organizasyon ve iletişim gücünün yüksek olması, üst ve alt birimler ile koordinasyon içerisinde çalışmak.
Enstitü Sekreterliği
Sıra No Hizmetin / Görevin Adı Riskler Risk Düzeyi Alınması Gereken Önlemler veya Kontroller Görevi Yürütecek Personelde Aranacak Şartlar
1 Enstitü Kurulu, Enstitü Yönetim Kurulu ve Disiplin Kurulu kararlarının yazılması Eğitim, Ar-Ge ve idari işlerin aksaması, zaman ve itibar kaybı Yüksek Zamanında görevi yerine getirmek Enstitü Sekreteri kadrosuna atanma şartlarına haiz olmak, görev ile ilgili mevzuat bilgisine sahip olmak
2 Kanun, yönetmelik diğer mevzuatın takibi ve uygulanması Hatalı işlem, hak kaybı, kamu zararı ve itibar kaybı Yüksek Yapılan değişiklikleri takip etmek Enstitü Sekreteri kadrosuna atanma şartlarına haiz olmak, görev ile ilgili mevzuat bilgisine sahip olmak
3 İzne ayrılan personelin ve görevden ayrılan  personelin yerine görevlendirme yapılması İşlerin aksaması, hak kaybı, itibar kaybı Yüksek Persnel planlaması ile yllık izin planlamasının zamanında yapılması ilgili birimlerden yazı ile talep edilmesi, Enstitü Sekreteri kadrosuna atanma şartlarına haiz olmak, görev ile ilgili mevzuat bilgisine sahip olmak
4 Gizli yazıların hazırlanması KVKK'ya uygun hareket etmeme, kişilerin mağduriyeti, İtibar ve güven kaybı Yüksek Resmi yazışma kuralarında uyulması gereken yönetmelik çerçevesinde yazışmaları takip etmek Enstitü Sekreteri kadrosuna atanma şartlarına haiz olmak, görev ile ilgili mevzuat bilgisine sahip olmak
5 Kadro talep ve çalışmaları Eğitim, Ar-Ge ve idari işlerin aksaması, zaman, iş ve hak kaybı Yüksek Planlı ve programlı bir şekilde takip etmek Enstitü Sekreteri kadrosuna atanma şartlarına haiz olmak, görev ile ilgili mevzuat bilgisine sahip olmak
6 Temizlik Hizmetleri ile çevre düzenlemelerinin kontrolünü sağlamak Çalışma veriminin ve kalitesinin düşmesi, hijyenin sağlanamaması Düşük Bina İdare Amiri ile birlikte günlük rutin kontrollerin yapılmasını denetlemek, gerekli uyarı ve düzenlemeri sağlamak Enstitü Sekreteri kadrosuna atanma şartlarına haiz olmak, görev ile ilgili mevzuat bilgisine sahip olmak
7 Bütçenin hazırlanması ve yönetimi Bütçe açığı ve hak kaybı Yüksek Bütçe açığı ve hak kaybı Enstitü Sekreteri kadrosuna atanma şartlarına haiz olmak, görev ile ilgili mevzuat bilgisine sahip olmak
8 Kaynakların verimli ve ekonomik kullanılmasını sağlamak Kamu zararı, itibar kaybı Orta Fakültenin mali olan ve olmayan her terlü kaynak kullanımında ilgili mevzuat hükümlerine uymak, temin edilen mal ve malzemelerin etkili ve ekonomik kullanılmasını sağlmak Enstitü Sekreteri kadrosuna atanma şartlarına haiz olmak, görev ile ilgili mevzuat bilgisine sahip olmak
Öğrenci İşleri Birimi
Sıra No Hizmetin / Görevin Adı Riskler Risk Düzeyi Alınması Gereken Önlemler veya Kontroller Görevi Yürütecek Personelde Aranacak Şartlar
1 Öğrencilerle ilgili her türlü belgeyi zamanında göndermek Hak ve zaman kaybı, görevde aksaklıklar Yüksek Yazışma sürelerine özen gösterip zamanında cevap verilmesi İş takibi, göreve bağlılık.
2 Dönem sonu ve yıl sonunda büro içerisinde gerekli düzenlemeyi sağlamak Çalışma veriminin düşmesi Yüksek Dönem içerisinde fakedilen eksikliklerin giderilmesi İş takibi, göreve bağlılık.
3 Ders Programlarının ilan edilmesini işlemlerini akademik takvim planlamasına uygun yürütülmesini sağlamak Öğrencilerin, öğretim üyelerinin ve personelin mağdur olma riski Yüksek Üniversitenin ilan ettiği Akademik Takvim'e uygun olarak işlemlerin zamanında planlamasının yapılması ve ÖİDB ile iletişimin sağlanması İş takibi, göreve bağlılık.
4 Öğrenci disiplin işlemlerini takip edip, ilgili birimlere bilgi vermek Öğrencilerin mağdur olma riski ve görevde aksaklıklar Yüksek Takip işlemlerinin yasal süre içerisinde yapılması Mezuata hakim olmak ve takip etmek
5 Enstitü Kurulu, Enstitü Yönetim Kurulu ve Disiplin Kurulu kararlarını takip etmek ve yerine getirmek Hak ve zaman kaybı Yüksek Yapılan değişiklikleri takip etmek ve zamanında görevi yerine getirmek İlgili mevzuat ve yönetmelikler kapsamında iş takibi ve gelişime açık olmak.
6 Arşiv işlemleri (Öğrenci dosyalarının ve evrakının düzenli şekilde arşivlenmesinin sağlanması) Öğrencilerin mağdur olma riski ve görevde aksaklıklar Yüksek Düzen içinde dosyalama sisteminin oluşturulması ve arşivlenen belgelerin kaybolmasının önüne geçilmesi İlgili mevzuat ve yönetmelikler kapsamında iş takibi ve göreve bağlılık
7 Yatay Geçiş İşlemleri Yatay geçiş ile öğrenci alınamaması ve öğrenci mağduriyeti Yüksek Başvuru yapan öğrencilerin takibinin ve işlemlerinin zamanında yapılması İlgili mevzuat ve yönetmelikler kapsamında iş takibi ve göreve bağlılık
8 Askerlik İşlemleri Öğrencilerin mağdur olma riski ve görevde aksaklıklar Yüksek İlgili mevzuat hükümlerinin yerine getirilmesi ve sistemsel çalışılması Mezuata hakim olmak, işi takip etmek ve sistem bilgisini sürekli güncel tutmak
9 Mezuniyet işlemlerinin zamanında yapılması Öğrencilerin mağdur olma riski ve görevde aksaklıklar Yüksek Mevzuata hakim olmak, işi takip etmek Mezuata hakim olmak, işi takip etmek
Mali İşler ve Satın Alma Birimi
Sıra No Hizmetin / Görevin Adı Riskler Risk Düzeyi Alınması Gereken Önlemler veya Kontroller Görevi Yürütecek Personelde Aranacak Şartlar
1 Görev alanı kapsamındaki bütçenin hazırlığını ve önerisini yapmak Bütçe açığı ve hak kaybı Yüksek Hazırlayan kişinin bilinçli olması, gelecek yıllarda oluşacak harcamanın öngörülmesi ve bunu sağlayacak eğitimlerin verilmesi Mevzuata hakim olmak ve koordinasyon yeteneğinin olması ve iş takibi
2 Maaş, ek ders, yolluk evrakının hazırlanması  Hatalı Ödemeler Yüksek Personel İşleri ve Öğrenci İşleri Birimi ile koordineli çalışılması Mevzuata hakim olmak ve koordinasyon yeteneğinin olması ve iş takibi
3 Maaş hazırlamasında özlük haklarının zamanında temin edilmesi  Hak kaybı oluşması Yüksek Personel İşleri ile koordineli çalışılması ve doğru bilgi akışının sağlanması Mevzuata hakim olmak ve koordinasyon yeteneğinin olması ve iş takibi
4 Maaş hazırlanması sırasında kişilerden kesilen kesintilerin doğru ve eksiksiz yapılması Kamu ve kişi zararı Yüksek Mevzuata hakim olması ve Personel İşleri ile birim çalışanlarının bilgileri eksiksiz bildirmesi ve koordineli çalışılması Mevzuata hakim olmak ve koordinasyon yeteneğinin olması ve iş takibi
5 Ödeme emri belgesi düzenlemesi  Kamu zararına sebebiyet verme riski Yüksek Kontrollerin doğru yapılması Mevzuata hakim olmak ve koordinasyon yeteneğinin olması ve iş takibi
6 SGK'na elektronik ortamda gönderilen keseneklerin doğru, eksiksiz ve zamanında gönderilmesi işlemi Kamu zararına sebebiyet verme riski, cezai işlem Yüksek İşin takibinin zamanında ve hatasız yapılması, yasal süre içerisinde bildirilmesi Mevzuata hakim olmak ve koordinasyon yeteneğinin olması ve iş takibi
7 Bütçenin hazırlanması ve yönetimi Bütçe açığı ve hak kaybı  Yüksek Hazırlayan kişinin bilinçli olması, gelecek yıllarda oluşacak harcamanın öngörülmesi ve bunu sağlayacak eğitimlerin verilmesi Mevzuata hakim olmak ve koordinasyon yeteneğinin olması ve iş takibi
8 Yurtiçi ve yurtdışı yolluk evraklarının hazırlanması ve tahakkuklarının yapılması Hak kaybı oluşması  Yüksek Evrak takibinin yapılması ve Personel İşleri Bürosu ile koordinasyon içerisinde bulunma. Mevzuata hakim olmak ve koordinasyon yeteneğinin olması ve iş takibi
9 Satın alma çalışmaları ve evrakının hazırlanması Kamu zararı, haksız rekabet satın alma işleminin uzaması ve gerçekleşemeyen işlemler Yüksek Kontrollerin doğru yapılması, ihtiyaçların bilinçli bir şekilde belirlenmesi Mevzuata hakim olmak ve koordinasyon yeteneğinin olması ve iş takibi
10 Harcama biriminin malzeme ihtiyaç planlamasına yardımcı olmak Kamu zararı, haksız rekabet satın alma işleminin uzaması ve gerçekleşemeyen işlemler Orta Kontrollerin doğru yapılması, ihtiyaçların bilinçli bir şekilde belirlenmesi Mevzuata hakim olmak ve koordinasyon yeteneğinin olması ve iş takibi
11 Satın alma çalışmaları ve evrakının hazırlanması Kamu zararı,  haksız rekabet, menfaat sağlama, satın alma işleminin uzaması ve gerçekleşemeyen işlemler. Yüksek Gizliliğe önem vermek, personelin gerekli eğitimler almasını sağlamak ve bilgilerini sürekli güncel tutmak,ödenek durumunun kontrolü, piyasa araştırmasında rekabet ortamının sağlanması Mevzuata hakim olmak ve koordinasyon yeteneğinin olması ve iş takibi
Taşınır Kayıt Birimi
Sıra No Hizmetin / Görevin Adı Riskler Risk Düzeyi Alınması Gereken Önlemler veya Kontroller Görevi Yürütecek Personelde Aranacak Şartlar
1 Taşınır malların ölçerek/sayarak teslim alınması depoya yerleştirilmesi Mali kayıp, menfaat sağlama, itibar kaybı Yüksek Kontrollerin ehil kişilerce doğru yapılması Mevzuata hakim olmak ve koordinasyon yeteneğinin olması ve iş takibi
2 Taşınırların giriş ve çıkışına ilişkin kayıtları tutmak, bunlara ilişkin belge ve cetvelleri düzenlemek ve taşınır yönetim hesap cetvellerini oluşturmak Birimdeki taşınırların kontrolünü sağlayamama zamanında gerekli evrakların düzenlenememesi kamu zararı Yüksek Taşınırların giriş ve çıkış işlemleri bekletilmeden anında yapılması, gerekli belge ve cetveller düzenli tutulması Mevzuata hakim olmak ve koordinasyon yeteneğinin olması ve iş takibi
3 Muayene ve kabul işlemi hemen yapılamayan taşınırları kontrol ederek teslim almak, bunların kesin kabulü yapılmadan kullanıma verilmesini önlemek Kamu zararına sebebiyet verme riski Yüksek Kontrollerin ehil kişilerce yapılması, işlem basamaklarına uygun hareket edilmesi Mevzuata hakim olmak ve koordinasyon yeteneğinin olması ve iş takibi
4 Kullanımda bulunan dayanıklı taşınırları bulundukları yerde kontrol etmek, sayımlarını yapmak ve yaptırmak Kamu zararına sebebiyet verme riski, mali kayıp Yüksek Hazırlayan kişinin bilinçli olması, birimdeki tüm taşınırların kayıtlı olduğundan emin olunması Mevzuata hakim olmak ve koordinasyon yeteneğinin olması ve iş takibi
5 Taşınır yıl sonu işlemlerini gerçekleştirmek Kamu zararına sebebiyet verme riski, mali kayıp Yüksek Kontrollerin ehil kişilerce yapılması, işlem basamaklarına uygun hareket edilmesi Mevzuata hakim olmak ve koordinasyon yeteneğinin olması ve iş takibi
6 Taşınırların yangına, ıslanmaya, bozulmaya, çalışmaya ve benzeri tehlikelere karşı korunması için gerekli tedbirleri almak Kamu zararına sebebiyet verme, iş kaybı Orta Taşınırların kullanıma uygun mekanlara yerleştirilmesi, Yangın tüpleri  Mevzuata hakim olmak ve koordinasyon yeteneğinin olması ve iş takibi
7 Harcama biriminin malzeme ihtiyaç planlamasına yardımcı olmak Kamu zararına sebebiyet verme, itibar kaybı Yüksek Kontrollerin doğru yapılması ihtiyaçların bilinçli bir şekilde belirlenmesi Mevzuata hakim olmak ve koordinasyon yeteneğinin olması ve iş takibi
Personel İşleri Birimi
Sıra No Hizmetin / Görevin Adı Riskler Risk Düzeyi Alınması Gereken Önlemler veya Kontroller Görevi Yürütecek Personelde Aranacak Şartlar
1 Özlük dosyaları hazırlamak ve dosya içerisinde olan gizli bilgileri görülmesinin ve okumasının önlenmesi, içerisinde olan bilgileri düzgün şekilde tutulması İtibar kaybı, hak kaybı ve güven kaybına neden olur. Yüksek 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu , 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunları ile ilgili hizmetiçi eğitim Mevzuata hakim olması, teknolojik gelişmelere açık olmak, iş takip becerisi
2 Akademik ve idari kadrolar ile ilgili ilan çalışmaları İtibar kaybı, hak kaybı ve güven kaybına neden olur. Yüksek Takip işlemlerinin yasal süre içerisinde yapmak Mevzuata hakim olması, teknolojik gelişmelere açık olmak, iş takip becerisi
3 Öğretim elemanlarının görev süresi uzatımı işlemleri Hak kaybı Yüksek Takip işlemlerinin yasal süre içerisinde yapmak Mevzuata hakim olması, teknolojik gelişmelere açık olmak, iş takip becerisi
4 Akademik ve idari personel ayırma/ilişik kesme işlemleri Hak kaybı, itibar kaybı, zaman kaybı Yüksek Takip işlemlerinin yasal süre içerisinde yapmak Mevzuata hakim olması, teknolojik gelişmelere açık olmak, iş takip becerisi
5 1416 sayılı Kanun uyarınca yapılan işlemler Hak kaybı Orta Takip işlemlerinin yasal süre içerisinde yapmak Mevzuata hakim olması, teknolojik gelişmelere açık olmak, iş takip becerisi
6 Enstitü personeli SGK Tescil İşlemleri Hak kaybı, kişi mağduriyeti Yüksek Takip işlemlerinin yasal süre içerisinde yapmak Mevzuata hakim olması, teknolojik gelişmelere açık olmak, iş takip becerisi
7 Büroya gelen evrakın genel takibinin yapılması Görevin aksaması, hak kaybı, kamu zararı Orta Takip işlemlerinin yasal süre içerisinde yapmak Mevzuata hakim olması, teknolojik gelişmelere açık olmak, iş takip becerisi
8 Personel izin işlemleri Hak kaybı, kişi mağduriyeti, kamu zararı Düşük Kanun, yönetmelik ve mevzuata uygun işlem yapmak Mevzuata hakim olması, teknolojik gelişmelere açık olmak, iş takip becerisi
9 Personel ile ilgili süreli yazıların takibi İşlerin aksaması Yüksek Süreli yazılara zamanında cevap verilmesi. Mevzuata hakim olması, teknolojik gelişmelere açık olmak, iş takip becerisi
10 Akademik ve idari personel yurt içi ve yurt dışı görevlendirme işlemleri Hak kaybı Düşük Takip işlemlerinin yasal süre içerisinde yapmak Mevzuata hakim olması, teknolojik gelişmelere açık olmak, iş takip becerisi
11 Mal Bildirim Formları Cezai yaptırım, mevzuatın gerekliliklerinin yerine getirilmesi, soruşturma Düşük Takip işlemlerinin yasal süre içerisinde yapmak, tüm personelin mal bildirim formlarının takip edilmesi Mevzuata hakim olması, teknolojik gelişmelere açık olmak, iş takip becerisi
12 Akademik ve idari personelin atama, terfi, intibak işlemleri Hak kaybı, kişi mağduriyeti Yüksek Takip işlemlerinin yasal süre içerisinde yapmak Mevzuata hakim olması, teknolojik gelişmelere açık olmak, iş takip becerisi
13 İdari personel emeklilik işlemleri Hak kaybı, kişi mağduriyeti Yüksek Takip işlemlerinin yasal süre içerisinde yapmak Mevzuata hakim olması, teknolojik gelişmelere açık olmak, iş takip becerisi
Yazı İşleri Birimi
Sıra No Hizmetin / Görevin Adı Riskler Risk Düzeyi Alınması Gereken Önlemler veya Kontroller Görevi Yürütecek Personelde Aranacak Şartlar
1 Gelen giden evrakları titizlikle takip edip dağıtımını zimmetle yapmak İşlerin aksaması ve evrakların kaybolması Yüksek Evrakların takibi Mevzuata hakim olması, teknolojik gelişmelere açık olmak, iş takip becerisi
2 Yapılacak toplantıların gündemlerini zamanında öğretim üyelerine bildirmek Toplantıların yapılamaması veya aksaması Yüksek İş akışının titizlikle takibi Mevzuata hakim olması, teknolojik gelişmelere açık olmak, iş takip becerisi
3 Enstitü ile ilgili her türlü bilgi ve belgeyi korumak ilgisiz kişilerin eline geçmesini önlemek. Hak kaybı aranan bilgi ve belgeye ulaşılmaması Yüksek Yapılan işe özen gösterip, dikkat etmek Mevzuata hakim olması, teknolojik gelişmelere açık olmak, iş takip becerisi
4 Süreli yazıları takip etmek. Zaman kaybı Orta İşlerin zamanında yapılması Mevzuata hakim olması, teknolojik gelişmelere açık olmak, iş takip becerisi
5 Muhteviyatı gereği gizli bilgi içeren dosyaların güvenliğinin ve korunmasının sağlanması Kişi mağduriyeti, kamu zararı Yüksek Muhteviyatı gizlilik içeren evrakın iletilmesinde kurye (personel) görevlendirilerek zimmet karşılığı ilgili kişiye tesliminin sağlanması,yine aynı evrakın büro içersinde muhafazası sağlanacaksa kilitli ve doğal afetlere karşı korunaklı yerlerde bulundurulması sağlanacak. Mevzuata hakim olması, teknolojik gelişmelere açık olmak, iş takip becerisi
6 Enstitü etik kurallarına uymak, iç kontrol faaliyetlerini desteklemek Programların eksik hazırlanmasına yönelik verim düşüklüğü Orta Hazırlayan kişinin bilinçli olması, gelecek yıllarda oluşacak kaybın önlenmesi Mevzuata hakim olması, teknolojik gelişmelere açık olmak, iş takip becerisi
7 Dönem sonu ve yıl sonunda büro içerisinde gerekli düzenlemeyi sağlamak Çalışma veriminin düşmesi Orta İşlerin zamanında yapılması Mevzuata hakim olması, teknolojik gelişmelere açık olmak, iş takip becerisi