Wikilala, Kelime.com ve eOsmanlıca Deneme Erişimi Veritabanları Üniversitemizin erişimine açılmıştır. açılmıştır.

03 Kasım 2022
Wikilala, Kelime.com ve eOsmanlıca Deneme Erişimi Veritabanları 31.12.2022 tarihine kadar Üniversitemizin erişimine açılmıştır.

Sosyal bilimler başta olmak üzere hemen hemen tüm kategorilerde Osmanlı ve Erken Cumhuriyet dönemine ait (1729-1950) gazete, dergi ve kitaplara erişim sağlayan Wikilala veritabanı, Kamus-i Türki, Redhouse, Vankulu Lügatı, Derleme Sözlüğü, Staingass gibi onlarca sözlük içerisinde arama ve çözümleme imkanı sunan Kelime.com Sözlükler Veritabanı ve Osmanlı Türkçesini en kolay ve en doğru tekniklerle oyunlaştırma yöntemiyle çevrimiçi öğreten eOsmanlıca online eğitim platformu Üniversitemizin erişimine açılmıştır.