HAKKIMIZDA

Hakkari Özel Eğitim Topluluğu (HÖZET); Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin ekip çalışmalarını deneyimlemeleri, mesleki bilgi, beceri ve yetkinlik kazanabilmeleri düşüncesinden yola çıkarak bölüm, fakülte ve üniversitenin farklı birimleri tarafından düzenlenen seminer, konferans, sempozyumlara katılımları düzenleme, ortak çalışmalarda bulunarak üniversite yaşamı ve toplumun genelinde özel eğitime ilişkin farkındalık oluşturmak amacıyla kurulmuştur.

Topluluğun her yıl oryantasyon ve uyum programlarına katılması, özel eğitim ve ilgili diğer eğitim alanlarında öğrenci (Ulusal Özel Eğitim Öğrenci Kongresi, International Students Science Congress vb.) kongrelerine hazırlanması, alanın önde gelen akademisyenleri tarafından düzenlenen bilgi beceri kazanacağı eğitimlere katılım sağlayarak alandaki güncel gelişmeleri takip eder hale gelmesi amaçlanmaktadır.

Bölüm öğrencilerinin yanı sıra fakültenin ve üniversitenin diğer bölümleri ile farklı yükseköğretim kurumlarındaki özel eğitim bölüm öğrenci ve akademisyenleri ile disiplinler arası çalışmalar düzenleyerek, sosyal sorumluluk çalışmaları planlanması, liderlik yapmak ve/veya destek verir rolde olması hedeflenmektedir.