Gelecek Seçimlerine Destek Projesi Tanıtım Toplantısı Yapıldı

11 Mart 2021
EN
Üniversitemiz Rektörlük Konferans salonunda 19 Ocak 2021 tarihinde yapılan toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, Vali Yardımcısı Mustafa Emre Kılıç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi Başkanı Kenan Yavuz, Genel Sekreterimiz Dr. Öğretim Üyesi Yusuf Ersalı, kurum müdürleri ve üniversitemiz akademisyenleri katıldı.
Üniversitemiz Rektörlük Konferans salonunda 19 Ocak 2021 tarihinde yapılan toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, Vali Yardımcısı Mustafa Emre Kılıç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi Başkanı Kenan Yavuz, Genel Sekreterimiz Dr. Öğretim Üyesi Yusuf Ersalı, kurum müdürleri ve üniversitemiz akademisyenleri katıldı.
Toplantıda açılış konuşması yapan Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş: “Proje anlamında çok farklı birimlerde ve farklı alanlarda yapılacak birçok şey var ama önemli olan doğru bir şekilde o projeler ile ilgili bir yol takip edebilmektir. Arkadaşlarımız iyi bir yol takip etmişler ki projemiz, kabul edilen 30 projeden biri olmuştur.  Projemiz 6. sırada yer almaktadır. Doğru yöntemlerle çabalayarak hedefimize ulaşabiliriz. Bütün dünyada ve ülkemiz dahil olmak üzere bir meslek barışı problemi var. Yani insanlar epeyce emek veriyor, çaba gösteriyor, çok ciddi  zaman harcayıp bir noktaya geliyor. Ama maalesef bu mesleğini sevmiyor, istediği şeyleri bu meslekte bulamıyor. Böyle bir noktaya gelindiğinde hem kişinin kendisi ile ilgili problemleri hem de çevresi ile ilgili problemleri çözmesi gerekirken problem üretmeye başlıyor. Meslek barışı bu anlamda önemlidir. Bu projenin şehrimize, şehrimizde yaşayan çocuklarımıza, ülkemize ve dünyaya bir pencere aralamasını temenni eder; bu projede emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.
Vali Yardımcısı Mustafa Emre Kılıç : “Çocukların meslek seçimleri ile ilgili eğitim almalarının ve bu şekilde yönlendirmelerinin çocukluktan itibaren gerekli olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda özelikle Hakkari ilimizde gençlerimizin yoğun bir şekilde eğitim öğretime ilgili olduklarını gördük. Çok sayıda öğrencimizin gelecek seçimlerine dair kafalarının karışık olduğu bir dönemde, böylesi bir projenin özelikle Hakkari ilimizde Hakkari Üniversitemiz öncülüğünde uygulanıyor olması ve çok fazla sayıda yurtiçinde ve yurt dışında paydaşlarının olması ilimize artık değer katacaktır.’’ dedi.
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi (ÇASGEM) Başkanı Kenan Yavuz : "Geçen sene  "Uyumsuz Eşleme" diye bir araştırma yaptık. Araştırmada şunu gördük; Türkiye’de iş açığı var. İş talep eden var, iş arzı var fakat iş açığı da var. Bunun sebebi ise nitelik ve becerilerin uyumunda bir uyumsuzluk var.  Bu çerçevede aslında bu proje en son güncel metotları ile bu kardeşlerimizin iş eğilimlerini ve eğitim eğilimlerini belirleyen ailelerine, eğiticilerine yönelik modüller hazırlayarak çevirim içi bir şekilde uzaktan eğitim yolu ile onları eğitecek programlarımız var. Projede emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi. 
Üniversitemiz HÜSEM Müdürü Doç. Dr. Ekrem Yaşar Akçay projenin ne kadar bütçe aldığı ile bilgi verip projenin sürdürülebilir olması üzerinde dururken proje yürütücüsü Öğr. Gör. Ali Can Gözcü ise projenin amacı, gerçekleştirilecek faliyetler ile ilgili bilgiler verdi.  Ayrıca toplantıya Hakkari Üniversitesi proje ekibinden Dr. Öğr. Üyesi Halil Emre DENİŞ, Öğr. Gör. Yunus EROĞLU, Öğr. Gör. Cumhur DEMİRALP, Öğr. Gör. Murat GÖZÜBÜYÜK ve Öğr. Gör. Mehmet ŞENTÜRK simultane çeviri ve organizasyon desteği ile katkı sağladı.
Toplantının sonunda pandemi nedeni ile online katılan ortaklarımızdan Drustvo Za Razvıjanje Prostovoljnega Dela Novo Mesto (Slovenya), Hollanda, Social Innovation Developing Experiences for all Sides (İtalya), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi ile Türkiye Uzman Koçlar Derneği’nin temsilcileri ve proje ekip üyeleri temennilerini paylaştı.
Haber Galeri