Yemek Hizmetleri

 
Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren personel ve öğrencilere yönelik hizmetlerin en önemlilerinden biri beslenme hizmetidir. Üniversitemiz yemek hizmeti her yıl ihale yapılarak özel şirkete yaptırılmaktadır.

Hakkari Merkezde; Rektörlük, Çölemerik Meslek Yüksekokulu, Fakülte Derslikleri ve Yüksekokul Derslikleri (Eski Belediye İş Merkezi) yemekhanelerinde  günde yaklaşık 500-800 öğrenci ve personel yemek hizmetinden faydalanmaktadır. 90 öğrenciye ücretsiz yemek verilmektedir. 
Bu hizmeti gerçekleştirirken en önemli faktörün insan sağlığı olduğunun bilincinde olup, öğrenci ve personelimize yönelik  sağlıklı ve hijyenik ortamı sağlayan, en iyi koşullarda hazırlanmış, kişinin günlük alması gereken besin öğelerinden oluşan menü sunulmaktadır.
Öğrenci ve personelimize en iyi hizmeti sunabilmek adına;  Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesince görevlendirilen personelimiz günlük denetim ve kontrollerini sürdürmektedir.
Bu denetim ve kontroller  yemek pişirme ve hazırlamada kullanılan ham madde ve malzemelerin alımından başlayıp, mutfakta çalışan personelin, kullanılan malzemelerin,  hijyen ve temizliğine kadar yapılmaktadır.
Ayrıca pişirilen yemekler denetim personeli tarafından numune alınıp kontrol edilmektedir. Şayet pişirilen yemekler tat, görünüş, koku, kıvam  bakımından uygun bulunmadığı takdirde yeni bir alternatif menü ile değiştirilmektedir.
Mutfakta  çalışan personel, çalışırken temiz iş kıyafetleri bone ve eldiven kullanarak çalışmaktadır,portör muayeneleri periyodik olarak yaptırılmaktadır.
Ayrıca üniversite personeli de Başbakanlıkça bildirilen ve Resmi Gazete’de yayımlanan ücretler karşılığında yemek hizmetlerinden faydalanmaktadır.