Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokul Öğrencilerimize Yemin Töreni Yapıldı

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokul Öğrencilerimize Yemin Töreni Yapıldı
28 Mayıs 2024
Üniversitemiz, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) 2023-2024 Eğitim-Öğretim döneminde mezun olan öğrencilerimiz için yemin töreni düzenlendi.

Üniversitemiz Zeynelbey Yerleşkesi Muhammed Selim Seven Konferans Salonunda düzenlenen yemin törenine Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Melek Erdek, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Mehmet Şerif Arslan, akademik ve idari personelimiz, öğrencilerimiz ve aileleri katıldı.

 

Açılışta bir konuşma yapan Müdürümüz Doç. Dr. Melek Erdek; “Bugün burada, yüksekokulumuzun kuruluşunun 16. Yılında, 7. Mezunlarını vermenin ve törenimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sağlık Hizmetleri MYO önlisans programlarından mezun olan genç sağlıkçılarımızın sevincini paylaşmak, yüksekokulumuzun ülkemize kazandıracağı mesleğinin bilincindeki gençleri şerefle uğurlamak için bir aradayız. Öncelikle bu anlamlı günde ailemize katıldığınız ve sevincimize ortak olduğunuz için şahsım ve   tüm SHMYO adına herkese teşekkür ediyor, törenimize hoş geldiniz diyorum.

 

Sevgili mezunlarımız, senelerdir dolu dolu devam ettirdiğiniz eğitim hayatınızın uzun ve zorlu bir sürecini daha başarıyla tamamlıyorsunuz. Sadece mezun olmuyorsunuz, sağlık hizmetleri çatısı altından mezun oluyorsunuz. Sağlık çalışanı olmak herhangi bir meslek sahibi olmaktan çok çok farklı, insan sağlığı, çocuk hakları, çevre koruma gibi mezun olduğunuz programın gereğini bir yaşam tarzı olarak benimsemeniz gerekmektedir. Bir okul sürecini bitiriyorsunuz sadece, yaşam varsa eğitim öğretim devam edecektir. Kendinize, hak ettiğinize inandığınız, düşlediğiniz gelişmişliği sağlamak için çabalamaya devam edin. Hiçbir diploma, cehalet, duyarsızlık, nezaketsizlik, merhametsizlik gibi durumları örtemez. Bu nedenle mezun olduğunuz alanınız sadece iyi bir çalışan değil iyi bir insan olma önceliğini de gerektiriyor. Hepinizin vatanına milletine bağlı, değerleriyle barışık, mesleğini en doğru ve eksiksiz yapma gayretinde olan, insana, çocuğa ve doğaya saygıyı hiçbir koşulda ihmal etmeyen, güler yüzlülük ve hoşgörüden ödün vermeyen, kendinizi kendinize emanet etmekten çekinmeyeceğiniz kadar güvenilir bilgiye ve donanıma sahip, mesleğinde her zaman etik davranış gösterme becerisine sahip bireyler olacağınıza inancımız tamdır. Son olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün sözüyle konuşmamı sonlandırmak istiyorum.

 

"Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler, hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz. "Mezuniyetinizi tebrik ediyorum ve yolunuzun açık olmasını diliyorum” dedi.

 

Ardından Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı birincilikle bitiren Neval Düzbayır’ın konuşmasının ardından Yüksekokul Müdürümüz Doç. Dr. Erdek tarafından Düzbayır’a başarı belgesi verildi.

 

Daha sonra bölüm birincilerine başarı belgelerinin verilmesi ile tören sona erdi.

Haber Galeri