Hakkımızda

 
 
Sigara, alkol ve madde kullanımı son yıllarda en önemli sağlık sorunlarından birini oluşturmakta ve ülkemizde de giderek artmaktadır. Ayrıca sigara kullanımı önlenebilir ölüm nedenleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Bu maddelerin kullanımı sadece kullanan bireyi değil; aileyi ve toplumu da etkilediği için sağlık sorunlarının yanı sıra birçok sosyal, hukuki ve ekonomik soruna yol açmaktadır.
 
Bu nedenle komisyonumuz bağımlılık ile mücadele kapsamında bağımlı olmayan bireylerin bağımlılık sürecine girme riskini en aza indirgemeyi amaçlamaktadır. Bu amaçla sigara bağımlılığı, alkol bağımlılığı, madde bağımlılığı ve sağlıklı yaşam alanlarında çeşitli seminerler, paneller ve konferanslar düzenleyerek toplumda farkındalık oluşturmaktadır. 
 
Ayrıca üniversitemiz öğrencileri ile çeşitli etkinlikler düzenleyerek gençlerinde bağımlılıkla mücadele de aktif rol almalarını sağlayarak bu konudaki bilinç düzeyini yükseltmeyi hedeflemektedir.
 
Komisyonumuz Hakkari İli Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu ile işbirliği kapsamında ilimiz merkez ve ilçelerinde Gençlik Merkezi ve Spor İl Müdürlüğü, Aile Destek Merkezi, Kredi Yurtlar Kurumu, Müftülük ve Halk Eğitim Merkezlerinde eğitici eğitimleri düzenlemektedir.