YÖK Bağımlılık İle Mücadele Toplantısı

29 Aralık 2021
YÖK eğitim-öğretim dairesi başkanlığı tarafından 24.12.2021 saat 10 da online toplantı düzenlendi
YÖK Bağımlılık ile Mücadele toplantısı
 
YÖK eğitim-öğretim dairesi başkanlığı tarafından 24.12.2021 saat 10 da online toplantı düzenlendi. YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlunun başkanlığında gerçekleşen toplantı 81 ilden tüm üniversitelerin katılımı ile gerçekleşti. Üniversitemiz adına rektör yardımcımız Prof. Dr. Erdoğan BADA ve Dr. Öğr. Üyesi Şengal BAĞCI TAYLAN katıldı.
 
YÖK tarafından hazırlanan Bağımlılıkla Mücadele Eylem planı kapsamında yürütülen çalışmaların konuşulduğu toplantıda konunun Türkiye genelinde önemi vurgulanarak bu konuda farkındalık çalışmalarının ve akademik kapasitenin artırılması gerektiği ve nihayetinde daha fazla sayıda öğrenciye ulaşmak hedefi ile sosyal çalışmalar düzenlenmesi gerektiği belirtildi.
 
Prof. Dr. Erdoğan BADA ise üniversitemizin bu konuya yüksek hassasiyet gösterdiğini, konuyla ilgili olarak çok sayıda farkındalık çalışmaları düzenlendiğini, öğrencilerinde etkin rol aldığı sosyal çalışmalar yapıldığını belirtti. Ayrıca öğrencimizin barındıkları il olarak Hakkari genlinde de çeşitli kurum ve kuruluşlarla ortak çalışmalar yürüterek farkındalık çalışmalarını tüm Hakkari halkına ulaştırmaya çalıştırdığını belirtti.
 
 
Haber Galeri