Rektörümüz 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programına Katıldı

Rektörümüz 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programına Katıldı
16 Temmuz 2024
Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla ilimizde düzenlenen anma programına katıldı.

Programa Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Ünlüsoy, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Necip Çarıkcıoğlu, İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz, Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Mahsum Aslan, kurum amirleri, vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldılar.

 Hakkari Valiliği önünde düzenlenen program, saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı. Program İl Müftülüğü’nde görevli imamların okuduğu "Sela" 15 Temmuz konulu sinevizyon gösterimi ve yapılan konuşmalardan sonra Sayın Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan’ın halka seslenişinin canlı bir şekilde katılımcılara aktarılmasıyla devam etti.

 

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mahsum Aslan da küresel şer odaklarının taşeronluğunu yapan FETÖ'ye karşı kazanılan zaferin 8. yıldönümünde yaptığı konuşmasında zaferin Türk halkının düşmana karşı direnişi sayesinde kazanıldığını belirti. Aslan, ayrıca gençlerin zaferi ve ihaneti unutmaması gerektiğine vurgu yaptı.

 

 Daha sonra İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu tarafından şehitlerimiz için dua edildi. 

 

 

Haber Galeri