BİLTEK 9. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar ve Güncel Gelişmeler Kongresi Başladı

31 Mayıs 2024
Hakkari Valiliği, Üniversitemiz, Herkari Bilim Sanat Edebiyat Derneği ve İktisadi Kalkınma ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü'nün (İKSAD) işbirliğiyle düzenlenen “BİLTEK 9. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar ve Güncel Gelişmeler Kongresi” başladı.

Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu’nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam eden konferansın açılış konuşmasını Vali Yardımcısı Furkan Berber gerçekleştirdi.

Üniversitemiz Öğr. Üyesi Doç. Dr. Ayşegül Ayyıldız, Hakkari’de yapılacak bilimsel projelere ev sahipliği yapmayı amaçladıklarını ifade etti. Kongreye, 22 ülkeden 246 bildiri kabul edildi. Öğr. Üyesi Doç. Dr. Ayşegül Ayyıldız, projeye verdikleri desteklerden dolayı Hakkari Valiliği, Hakkari Üniversitesi, İKSAD ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burak Karabey,  "Matematik Eğitiminde Güncel Sorunlar ve Çözüm" adlı konuda katılımcılara birtakım bilgiler verdi.