“Hakkari Bilim Şenliği Projesi” TÜBİTAK Tarafından Kabul Edildi

23 Mayıs 2024
Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Semra Gürtaş Doğan’ın yürütücülüğünü yaptığı “Hakkari Bilim Şenliği Projesi, 4007” Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında TÜBİTAK tarafından kabul edildi.

20-22 Ekim 2024 tarihleri arasında üç gün sürecek olan proje, Üniversitemiz Zeynelbey Yerleşkesi’nde gerçekleştirilecektir. Etkinlikler, fizik, kimya, biyoloji, STEM, bilimin doğası, değerler eğitimi ve tasarım gibi çeşitli konuları içeren 29 atölye, 2 davetli konuşmacı ve planetaryum gösterisi olmak üzere toplam 32 etkinlikten oluşmaktadır.

"Hakkari Bilim Şenliği" projesi  ile öğretmen adayları, öğrenciler ve halkın bir arada çalıştığı canlı bir ortam oluşturularak ; Hakkari ilinde bilim ve teknolojiye olan ilgiyi artırmak, bilim ve teknolojiyi her yaştan öğrenciyle buluşturmak ve öğrencilerin yaratıcılıklarını ortaya çıkarmak hedeflenmektedir. Projede 19 akademik personel ve 17 öğrenci görev alacaktır.