Üniversitemizde "Davranışsal Bağımlılıklarla Mücadele" Semineri Düzenlendi

Üniversitemizde
22 Mart 2024
Üniversitemiz ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde öğrencilerimize yönelik “Davranışsal Bağımlılıklarla Mücadele” semineri düzenlendi.

Psikolog Vedat Argıs, Yeşilay Haftası kapsamında üniversitemiz Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Komisyonu ve Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen seminerde "Dijital Bağımlılık ve Zaman Kullanımı, Sosyal Medyanın Olumlu ve Olumsuz Boyutları ve Teknoloji Bağımlılığı" gibi konularda bilgi verdi.

 

Psikolog Argıs; bilgi eksikliği, bağımlılığın sonuçlarını tahmin edememe, merak, can sıkıntısı ve dürtüleri kontrol etmede zorlanmanın teknoloji bağımlılığının başlıca sebepleri olduğunu belirtti.

 

 

Üniversitemiz Merkezi Derslikler Muhammed Selim Seven Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Melek Erdek, Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Komisyon Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Neşe Ataman Bor, Bağımlılık Komisyon Başkan Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Resul Duran, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. 

 

Öğrenciler, seminerde özellikle dijital bağımlılık konusunda merak ettikleri konularda bilgilendirildiler.

 

 

Haber Galeri