Atıklardan Hayat Bulan Ergonomik Tasarım Etkinliği

01 Mart 2024
Atıklardan Hayat Bulan Ergonomik Tasarım Etkinliği

Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin “Sıfır Atık” adlı projeleri kapsamında, Üniversitemiz Yüksekova Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından “Atıklardan Hayat Bulan Ergonomik Tasarım Eserleri” konulu sergi açıldı.

Üniversitemiz Zeynelbey Yerleşkesi Muhammed Selim Seven Konferans Salonu’nda yapılan etkinlikte Yüksekova Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Öğr. Gör. Dr. Dilehan Avşar, atık malzemelerin neler olduğuna ve nasıl dönüştürülebileceğine dair bilgiler verdi. Avşar, öğrencilerin atık malzemeleri kullanışlı eşyalara dönüştürüp  sergilemek suretiyle  toplumda konuyla ilgili  farkındalık oluşturmayı  amaçladıklarını  belirtti.

Etkinlik kapsamında; Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Hakkari Seyir Tepesi ve Hakkari Meydan Medresesi ziyaret edilmiştir.

Üniversitemiz  Kampüs Alanında faaliyet gösteren Kütüphane ziyareti sırasında Yüksekova MYO 1. ve 2.Sınıf Öğrencilerine Kütüphane Oryantasyon Eğitimi verildi. Oryantasyon Eğitimi kapsamında Daire Başkanımız Bilal YILMAZ öğrencilere Elektronik Veritabanları kullanımıyla ilgili sunum yaptı, Kütüphanemiz Personeli Umut KUTLUK Kütüphane Otomasyon Sistemi, Kütüphane sınıflama sistemi, katalog tarama, Cep Kütüphanem Uygulaması, kitap ödünç alma/iade verme işlemleri ve  kütüphane çalışma alanları hakkında genel bilgilendirmelerde bulundu.