Öğrencilerimize Yönelik Teknik Gezi Düzenlendi

26 Nisan 2019
Hakkari Üniversitesi Yüksekova MYO Öğrencileri Fabrikalara Teknik Gezi Düzenledi
Hakkari Üniversitesi Yüksekova Meslek Yüksekokulu öğrencileri bazı dersler kapsamında ve akademik personeller eşliğinde Yüksekova’daki ZEYSU Üretim tesisleri, GKS Plastik Fabrikası, BASKIN Süt ve Süt Ürünleri Tesisleri ve TATSAN Yemek Fabrikasına Teknik Gezi gerçekleştirdi. Program dahilinde ZEYSU Doğal Kaynak Suyu Tesislerinde plastik maddenin şişe formuna dönüştürülme ve bu şişelere de otomasyon sistemi ile el değmeden suyun doldurulup paketlenmesi aşamasını yerinde gözleyerek öğrendiler. Ayrıca bunların depolanması, pazarlanması ve dağıtımı ile ilgili de firma çalışanları tarafından öğrencilere bilgiler aktarıldı. GKS Plastik Fabrikasında ise hammaddenin çeşitli plastik ürünlere dönüştürülme sürecini izlediler ve ilgili birimler tarafından öğrencilere bu sektördeki bazı maliyet hesapları ve rekabet koşulları anlatıldı. BASKIN Süt ve Süt ürünleri Tesislerinde firma çalışanları tarafından sütün farklı gıda maddelerine nasıl dönüştürüldüğünü ve bunların nasıl depolanıp dağıtıldığını öğrendiler. TATSAN Yemek Fabrikasında ise öğrencilere sektör ile ilgili bilgiler, bu işte kullanılan cihazlar ve gıda maddelerinin depolama şartları anlatıldı.

Yüksekova Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Mustafa Güven Gök, “Öğrencilerimizin derslerde teorik olarak gördükleri bazı konuların pratikteki uygulamalarını da yerinde görmelerini ve bu sayede öğrencilerde daha kalıcı bir öğrenme sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Ayrıca girişimcilik konusunda da bu tür etkinliklerin öğrencilerin özgüvenlerini artırmaya katkı sağlayacağını ifade etti. Bu tür etkinliklerin gerçekleştirilmesinde her zaman destek olan Rektörümüz Prof.Dr. Ömer PAKİŞ’e ve ayrıca ilgilerinden ötürü ziyaret edilen Firmaların yetkililerine ve Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Servet CANLI’ya öğrencilerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.