Yüksekova MYO “Kariyer Günleri-3” Etkinliği Gerçekleştirildi

15 Nisan 2019
Yüksekova Meslek Yüksekokulu Ülkemizin İş İnsanları ve Meslek Sahiplerini öğrencilerle buluşturduğu etkinliklere “Yüksekova Meslek Yüksekokulu Kariyer Günleri-3”etkinliği ile devam ediyor.
Yüksekova Meslek Yüksekokulu Ülkemizin İş İnsanları ve Meslek Sahiplerini öğrencilerle buluşturduğu etkinliklere “Yüksekova Meslek Yüksekokulu Kariyer Günleri-3”etkinliği ile devam ediyor.
 
Gerçekleştirilen Yüksekova Meslek Yüksekokulu “Kariyer Günleri-3” etkinliğine konuşmacı olarak davet edilen Ege Bölgesindeki fabrikalarıyla Türkiye’nin önde gelen Gıda Firmalarından olan Burcu Gıda A.Ş. yönetim kurulu başkanı Hakkarili iş insanı Cemil BAHADIR’ın yanı sıra; Rektörümüz Prof.Dr. Ömer PAKİŞ, Yüksekova Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Mustafa Güven GÖK, bazı akademik ve idari personeller ve öğrenciler katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof.Dr. Ömer PAKİŞ öğrencilere başarılı olmuş insanların bu hikayelerini dinleyerek kendilerine rol model edinmelerini, okul sonrası hayatlarında başarıya ulaşma şanlarını arttırabilmek adına da sadece bir yabancı dil ile kendilerini sınırlandırmamaları tavsiyesinde bulundu. Yüksekova Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Mustafa Güven GÖK kariyer günü etkinlikleri sayesinde öğrencilerimizi farklı sektörlerdeki iş insanları ile buluşturarak onların tecrübelerini ve bu günlere ulaşmak için zorluklarla nasıl mücadele ettiklerini kendi ağızlarından dinleterek özgüvenlerini arttırmayı amaçladıklarını ifade etti.
 
Söyleşi tarzında gerçekleştirilen etkinlikte iş insanı Sayın Cemil BAHADIR; öğrencilere "Hakkari'den Dünya Sofralarına" uzanan kendisinin ve şirketinin başarı hikayesini anlatarak hayatta başarılı olmanın sırrının “başarıya inanmaktan” geçtiğini ifade etti. Bu konularda çeşitli tecrübelerini ve kendi yaşamından bazı örnekleri öğrencilerle paylaşarak; öğrencilere yol göstermek ve kariyer planlamalarına yardımcı olmak adına yararlı bilgiler ve tavsiyeler aktardı. Soru ve cevap şeklinde devam eden etkinlik, Burcu Gıda A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cemil BAHADIR’a programa sağladığı önemli katkıdan ve öğrencilerimize sunduğu burs desteğinden ötürü Teşekkür belgesi ve çiçek takdimiyle son buldu. Programın ardından Cemil BAHADIR ve Rektörümüz Prof.Dr. Ömer PAKİŞ, Cemil BAHADIR’ın öğrencilere verdiği yemeğe de katıldılar.
Haber Galeri