Yüksekokul Öğrencilerimizin Köy Okulu Projesi

14 Mart 2019
Yüksekova Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Hazırladıkları Proje Kapsamında Boğazköy İlk ve Ortaokulunu Ziyaret Ettiler
Hakkari Üniversitesi Yüksekova Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Öğr.Gör. Dilehan Avşar'ın dersi dahilinde; Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile ortaklaşa hazırladıkları proje kapsamında Şemdinli ilçesine bağlı Boğazköy İlk ve Ortaokulunu ziyaret ederek öğrencilere kırtasiye, kitap, spor ve sosyal aktivite malzemeleri hediye ederek onlarla vakit geçirdiler ve okulda öğrencilerle çeşitli sosyal aktiviteler gerçekleştirdiler.
Öğrencilerin ve okul öğretmenlerinin çok memnun olduğu bu etkinliğin temel amacının öğrencilere maddi destekten ziyade manevi destek sağlamak olduğunu ifade eden proje ekibi öğrencilerimiz; köy şartlarındaki durumları yerinde görerek gözlemlediklerini ve ilköğretim öğrencilerinde “başarılı olma” konusunda motivasyon oluşturmak amacıyla onlara destek verdiklerini belirttiler. “Mutlu öğrenciler başarı dolu yarınlar demektir” parolasıyla yola çıkan öğrencilerimiz; projelerine devam ederek daha fazla köy okulu ve öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini söylediler.