Üniversitemizde İran'da İlk Cumhuriyet Rejimi Tartışmaları Konulu Söyleşi Düzenlendi

12 Mayıs 2023
Üniversitemiz Ortadoğu Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından İran'da "İlk Cumhuriyet Rejimi Tartışmaları" konulu bir söyleşi düzenlendi.

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Halil Emre Deniş moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşide Atatürk Üniversitesi'nden Dr. Büşra Erimli, Kaçar Hanedanlığı döneminden başlayan önemli olaylar ve yaşanan değişimler,  Rıza Şah ve Muhammed Rıza Pehlevi dönemi ve İran İslam Devrimine kadar gerçekleşen önemli olaylar ile ilgili bilgiler paylaştı.

Çevrim içi olarak gerçekleşen söyleşiye Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrencilerimiz katıldı.