2018-2019 Akademik Yılı Mevlana Değişim Programı Başvuruları Başladı

Yayınlama Tarihi: 14 Şubat 2018 - 09.10
Yurt içinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurt dışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini gerçekleştirmeyi amaçlayan Mevlana Değişim Programı başvuruları 05-24 Şubat 2018 tarihleri arasında Mevlana Kurum Koordinatörlüğü tarafından alınacaktır.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER:
1-    Aday Öğrenci Başvuru Formu-Fotoğraflı (1 adet)
2-    Onaylı Güncel Transkript (1 adet)
3-    Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (1 adet)

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMINA BAŞVURU ŞARTLARI:

Öğrenci Başvuru Şartları:
- Öğrencinin, örgün eğitim verilen yükseköğretim programlarında kayıtlı ön lisans ve lisans öğrencisi olması,
- Ön lisans ve lisans öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının 4 (dört) üzerinden en az 2,5 (iki buçuk) olması,
- Değerlendirme ve seçim aşamasında kullanılacak kriterler öğrencilerin not ortalaması ve dil puanı olmakla birlikte bunların ağırlığı program kuralları gereği:
  %50 dil puanı + %50 not ortalamasıdır. (Gidilecek Üniversitenin eğitim diline esas Dil Sınavı yapılacaktır.)
- Ön lisans ve lisans programlarının hazırlık ve birinci sınıfında okuyan öğrenciler esas eğitime başladıkları ilk yarıyıl için bu programdan faydalanamazlar.

Öğretim Elemanı Başvuru Şartları:
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 08/02/2017 tarihli ve 2017.5 Karar No’lu Yürütme Kurulu Kararı gereğince 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Mevlana Değişim Programı kapsamında giden öğretim elemanı hareketliliği yapılmayacağından öğretim elemanları Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı’na başvurabilirler. Bu nedenle Programa başvurmak isteyen öğretim elemanlarının Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı başvuru şartlarını yerine getirmesi gerekmektedir.

GİDİLEN ÜLKELERE GÖRE AYLIK BURS MİKTARLARI:
BÖLGELER/KITALAR GİDEN ÖĞRENCİ AYLIK BURS MİKTARI
Avrupa, Asya-Pasifik, Latin Amerika, Kuzey Amerika 1.300 TL
Sahraaltı Afrika, Orta Asya 1.200 TL
Güney Kafkasya, Güney Asya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika 1.100 TL

*** Gelen öğrenci aylık burs miktarı: 1.000 TL

NOT: Anlaşmalı olduğumuz yurtdışı yükseköğretim kurumları listesine aşağıdaki bağlantıdan ulaşılabilir.
İkili anlaşmalar için tıklayınız..

NOT: Dil Sınavının tarih ve yeri daha sonra web sayfamızdan duyurulacaktır.

İLETİŞİM: Hakkâri Üniversitesi Eski Final Dershanesi Binası Kat:2 Mevlana Kurum Koordinatörlüğü

Tel: 0 (438) 212 12 12 - Dahili: 3325

Mevlana Değişim Programı 2018-2019 akademik yılı başvuruları ile ilgili YÖK Yürütme Kurulu’nun 024.01.2018 tarihli 2018.04. sayılı kararına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

İlgili Dokümanlar
Dosya Adı İşlem