Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı

Yayınlama Tarihi: 24 Ocak 2018 - 13.49
Yükseköğretim sistemimizin ve kurumlarımızın uluslararasılaşma süreci kapsamında ilk kez 2016-2017 akademik yılında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından uygulamaya konulan “Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı” kapsamında  2017-2018 akademik yılında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından belirlenen alanlarda öğrenci ve öğretim elemanı değişimi gerçekleştirilecektir. 23.08.2011 tarih ve 28034 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Mevlana Değişim Programına İlişkin Yönetmelik" kapsamında Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı'nın 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren uygulanmasına ilişkin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Yürütme Kurulu'nun 22.02.2017 tarihli toplantısında alınan karar ve örnek başvuru formuna aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
  • Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı kapsamında yapılacak başvurularda yükseköğretim kurumunun, Proje ortağı olarak yer alması düşünülen yurtdışındaki yükseköğretim kurumu ile “Mevlana Değişim Programı Protokolü” imzalamış olması gerekmektedir. Üniversitemizin anlaşmalı olduğu yükseköğretim kurumlarının listesi için tıklayınız.
  • Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı kapsamında Proje Başvurusu yapmak isteyen öğretim elemanlarının, en geç 31 Mart 2017 tarihi mesai bitimine kadar https://yoksis.yok.gov.tr adresinden başvuru yapmaları gerekmektedir.
  • Başvuru Formunun eksiksiz doldurulmasının ardından Formun çıktısının alınarak Koordinatörlüğümüz aracılığı ile üst yazı ekinde YÖK’e iletilmesi gerekmektedir.
İlgili Dokümanlara aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla,

Mevlana Kurum Koordinatörlüğü

İlgili Dokümanlar
Dosya Adı İşlem
Yürütme Kurulu Kararı Önizle
İndir
100 Öncelikli Tematik Alan Önizle
İndir
Örnek Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Proje Önerisi Başvuru Formu Önizle
İndir