Yöneticilerimizin Çevik Liderlik Özelliklerinin Saptanması İle İlgili Makale Yayınlandı

30 Mart 2024
Üniversitemiz Kalite Yönetim Sistemi Koordinatörlüğü Yönetim Sistemi Strateji Belgesi kapsamında yöneticilerimizin çevik liderlik özelliklerinin saptanmasına yönelik yapılan çalışma sonuçları makale olarak yayınlandı.

Abant Sosyal Bilimler Dergisi’nin 24(1) numaralı sayısında “Agile Leadership Characteristic of Hakkari University Managers in Perspective of VUCA-RR” isimli makalede; üniversitemizde görev yapan yöneticilerin çevik liderlik özelliklerinin araştırılmasına yönelik 22 yöneticiden toplanan veriler Nvivo12 nitel analiz programında analiz edilmiştir. Analiz sonucunda yöneticilerin çalışanları motive ederek ve örnek davranışlar sergileyerek, sonuç odaklı davrandıklarını göstermektedir. Yöneticilerin takım çalışmasına önem verdikleri, kararları istişare ederek aldıkları, eğitim, seminer gibi çalışanların gelişimine katkıda bulunacak faaliyetlere destek verdikleri, teknolojik yetkinliğin edinilmesi ve kullanılması yönünde çaba gösterdikleri saptanmıştır.

Abant Sosyal Bilimler Dergisi’nin 24(1) numaralı sayısında “Agile Leadership Characteristic of Hakkari University Managers in Perspective of VUCA-RR” isimli makale yayınlandı. Çalışma sonucunda; yöneticilerin çalışanları motive ederek ve örnek davranışlar sergileyerek, sonuç odaklı davrandıkları sonucuna varılmıştır. Yöneticilerin takım çalışmasına önem verdikleri, istişareye önem verdikleri, çalışanların gelişimine katkıda bulunacak faaliyetlere destek verdikleri, teknolojik yetkinliğin edinilmesi ve kullanılması yönünde çaba gösterdikleri, yöneticilerin esnek ve hızlı hareket ederek çevik liderlik özellikleri sergiledikleri saptanmıştır.