Üniversitemizde Cinsiyet Eşitliği için El Ele Semineri Düzenlendi

29 Aralık 2022
"Kadına Yönelik Şiddete Dur" farkındalığını artırmak amacıyla Üniversitemiz Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Yüksekova Kadın Derneği (YUKADER) işbirliği ile öğrencilere yönelik "Cinsiyet Eşitliği için El Ele!" konulu seminer düzenlendi.

Seminer kapsamında Yüksekova Kadın Derneği Başkanı Hatice Temir Bozdağ; “Şiddet Nedir?  Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Nedir? Toplumsal Cinsiyete Dayalı Şiddet Nedir?  Şiddet Türleri Nelerdir?  Kadına Yönelik Şiddet Nasıl Engellenir? Koruyucu ve Önleyici Mekanizmalar Nelerdir?” konuları hakkında katılımcılar bilgi verdi.

Üniversitemiz Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ümmügülsüm Polat ise; KADES Nedir? KADES Uygulaması Nasıl İndirilir ve Nasıl Kullanılır? Konu başlıklarında katılımcılara bilgi verdi.

Seminer, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.