Hakkari´de "Kadın ve Toplum Semineri I" Düzenlendi (6 Mart 2018)

12 Temmuz 2018
Kadın ve Toplum Seminerinin ilk Hakkari Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlendi.
Hakkari Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi, 6 Mart 2018 tarihinde Atatürk Kültür Merkezinde Kadın ve Toplum Seminerinin ilkini gerçekleştirmiştir. Seminerin açılış konuşması üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Bada tarafından yapılmıştır. Erdoğan Bada konuşmasında dil üzerindeki cinsiyetçi noktaların altını çizmiştir. Hakkari Valisi Sayın Cüneyit Orhan Toprak'ın eşi Dr. Funda Toprak konuşmasında kadına yönelik çalışmaların Hakkari ili için taşıdığı önemin altını çizmiştir. Seminire, Hakkari Vali Yardımcısı Mehmet Nurullah Karaman'ın eşi Sayın Gül Karaman, Hakkari Vali Yardımcısı Bekir Abacı'nın eşi Sayın Büşra Abacı ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katılmışlardır. Kadına yönelik şiddet, toplumsal cinsiyet, erken yaşta evlilikler, kadın sağlığı, edebiyatta kadın, kadın ve sivil toplum kuruluşları başlıkları üzerine dikkat çekmek isteyen seminere konuşmacı olarak Dr. Öğretim Üyesi Ayten Can, Prof. Dr. İlknur Öner, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Betül Yakıştıran, Okutman Ayşe Sevimli, ve Kadın ve Sivil Toplum Kuruluşları üzerine çalışmalar yürüten Semra Kahraman katılmıştır. Seminer süresince, emekçi kadın fotoğraflarıyla seminere katkı sunan fotoğrafçıların fotoğrafları davetlilerin ilgisini çekmiştir. Seminerin sonunda Hakkari Belediyesi Reng-i Hakkari topluluğu müzik dinletisi gerçekleştirmiştir.