Rektörümüz "YÖK Anadolu Projesi" Kapsamında Gerçekleştirilen Toplantıya Katıldı

25 Mart 2021
YÖK Başkanımız Prof. Dr. Yekta Saraç başkanlığında yapılan toplantıya YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, YÖK Başkanı Danışmanı Prof. Dr. Sezer Şener Komşuoğlu, aralarında üniversitemizin de olduğu seçilen 15 genç üniversitenin rektörleri, Eğitim-Öğretim Dairesi, Personel Dairesi ile Yükseköğretim Proje Geliştirme ve Destekleme Dairesi başkanları katıldı.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 2020-2021 Yükseköğretim akademik yılı açılışında müjdesini verdiği "YÖK Anadolu Projesi" kapsamında; içerisinde Üniversitemizin de yer aldığı 15 genç üniversite, belirlenen 12 kıdemli üniversite ile eşleştirildi. Bu proje kapsamında üniversitemiz de Gazi Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi ile eşleşti.

15 genç üniversitenin rektörleri ile YÖK’te bir araya gelen Prof. Dr. Saraç: 15 genç üniversite ile bu üniversitelerin eğitim-öğretim faaliyetlerine destek veren araştırma üniversitelerine teşekkür etti. Tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak yürütülen projede şu ana kadar tüm üniversitelerde bahar dönemi itibari ile ders verme faaliyetlerinin başladığının altını çizen Saraç, bu etkili iletişim neticesinde Türkiye’nin her bölgesine nitelikli eğitim imkânlarının ulaştırılmış olacağını, ayrıca 15 genç üniversitede eğitim gören öğrencilerin severek takip ettikleri akademisyenlerle ders yapma imkânına kavuşmuş olacaklarını ifade etti. Başarıyla yürütülen bu sürecin bundan sonraki aşamalarda farklı iş birlikleri ile devam etmesini de rektörlerden talep eden Başkan Saraç, öğrencilerden aldıkları olumlu dönütlerin de kendileri için çok değerli olduğunu sözlerine ekledi. YÖK Başkanı, araştırma üniversiteleri rektörlerinin genç üniversitelere çalışma arkadaşlarıyla birlikte yaptıkları ziyaretlerin, iller arasındaki akademik ilişkilerin geleceği açısından son derece sevindirici olduğunu belirtti.

Toplantıda söz alan rektörler bu son derece önemli ve illerde heyecan uyandıran projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm devlet büyüklerine teşekkürlerini iletti. Süreçle ilgili geliştirilmesi gereken konuların da ele alındığı toplantıda bir sonraki toplantıya kadar yapılması gereken çalışmalar müzakere edildi.  YÖK Anadolu Projesi ile 2006'dan sonra kurulan üniversiteler arasından seçilen 15 genç üniversitenin, 12 kıdemli üniversitenin insan kaynağı ve altyapısından faydalanması amaçlanıyor. Buna göre 15 genç üniversitenin öğrencileri, bazı dersleri kıdemli 12 üniversitenin akademisyenlerinden alabilecek. Eğitimdeki kaliteyi artırmak ve mezun niteliğini yükseltmek amacıyla gerçekleştirilen bu projede yeni üniversitelerdeki genç akademisyenler de kıdemli üniversitelerin altyapılarından ve imkânlarından yararlanabilecek.