Öğrencilerimiz Yaban Hayatını İzleme Fırsatı Buldu

Öğrencilerimiz Yaban Hayatını İzleme Fırsatı Buldu
16 Mayıs 2024
Üniversitemiz Biyolojik Çeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erkan Azizoğlu ve Çölemerik Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Macit Ertuş ile 15 öğrencimiz, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle 2019 yılında kesin korunacak hassas alan olarak belirlenen birçok kuş türü ve sürüngenin yaşadığı Nehil Sazlığı’nda yaban hayatını izleme fırsatı buldu.

Üniversitemiz Çölemerik Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretimi Bölümü Bitki Koruma Programı öğrencileri Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaban hayatını inceledi.

Üniversitemiz Biyolojik Çeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erkan Azizoğlu ve Çölemerik Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Macit Ertuş  ile 15 öğrencimiz, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle 2019 yılında kesin korunacak hassas alan olarak belirlenen  birçok kuş türü ve sürüngenin yaşadığı Nehil Sazlığı’nda yaban hayatını izleme fırsatı buldu.

Üniversitemiz Biyolojik Çeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erkan Azizoğlu, Çölemerik Meslek Yüksek Okulu Bitki Koruma Bölümü öğrencileriyle Yüksekova’da öğrencilerle biyoçeşitlilik adı altında bir arazi taraması gerçekleştirmek istediklerini belirtti.

Azizoğlu, öğrencilerimize Türkiye’nin önemli sulak alanlarından bir tanesi olan Nehil Sazlığı'nı tanıtmak ve oradaki biyoçeşitliliği göstermek amacıyla öğrencilerimizi Yüksekova’ya  getirdiklerini ve bu vasıtayla öğrencilerimizin bölgedeki kuş türlerini, sürüngenleri ve kelebek türlerini görme imkanına kavuştuklarına vurgu yaptı.

 

Arazi taramasıyla öğrencilerimiz; bölgedeki kuş, sürüngen ve kelebek türlerini görme imkanına kavuştular.