Öğretim Üyelerimiz, TÜBİTAK Bilim Söyleşileri Kapsamında Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Öğretim Üyelerimiz, TÜBİTAK Bilim Söyleşileri Kapsamında Öğrencilerle Bir Araya Geldi
31 Mayıs 2024
Üniversitemiz öğretim üyeleri, TÜBİTAK’ın ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencileri bilim insanlarıyla buluşturmak amacıyla düzenlediği “TÜBİTAK Bilim Söyleşileri” etkinliklerinde konuşmacı olarak yer aldılar. Söyleşilerle öğrencilerin bilime olan ilgilerini artırmak hedeflenmektedir.

Fen Lisesi ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sait Taylan, “Küresel Isınma İklim Değişikliğinin Biyoçeşitlilik Üzerine Etkisi” konulu bir sunum yaptı. Bu sunumla küresel ısınmanın ve iklim değişikliğinin doğal yaşam üzerindeki etkileriyle ilgili olarak öğrenciler bilgilendirildi.

 

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Melek Erdek, Çukurca İlçesi Şehit Bilal Soybilgiç Ortaokulu, Gündeş Köyü Şehit Polis Murat Yatarkalkmaz İlkokulu, Yüksekova İlçesi Mehmetçik İlkokulu ve Hakkari Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya gelerek biyo-çeşitlilik konusunda “Araknidler, Zehir Etkileri ve Hakkari Biyoçeşitliliğine Katkısı” üzerine bir sunum gerçekleştirdi.

 

Çukurca İlçesi Çığlı Köyü Şehit Binbaşı Erdoğan Özdemir Ortaokulu, Yüksekova Bilim ve Sanat Merkezi, Kuruköy Mahallesi Ortaokulu ve Gazi Ortaokulu'nun ev sahipliğinde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğr. Üyesi Doç. Dr. Semra Gürtaş Doğan, “Gizemli Nesnelerin Keşfinden Evren’in Gerçeklerine” konulu sunumunu yaptı. Sunumda, evrenin gizemli yönleri ve bilimsel keşiflerin önemi vurgulandı.

 

Çukurca İlçesi Cumhuriyet İlkokulu'nun ev sahipliğinde öğrencilerle buluşan Mühendislik Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ali Avcı, “Plastik Atıklarının İklim Değişikliğine, Çevreye Etkileri ve Alternatif Doğal Kaynakların Kullanımının Özendirilmesi” konulu bir sunum yaptı.

Diyarbakır Kocaköy İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ile bir araya gelen Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Ebuzer Aygül ise “Yapay Zeka (Teknoloji Temelleri, Uygulama Alanları Örnek Tasarım)” konulu sunumu ile öğrencileri bilgilendirdi.

Haber Galeri