Üniversitemizde 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Üniversitemizde 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi
27 Mayıs 2024
Üniversitemiz Zeynelbey Yerleşkesi Spor Salonu’nda düzenlenen mezuniyet törenine; Hakkari Valisi Ali Çelik, Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, Vali Yardımcısı Furkan Berber, İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı, Prof. Dr. Mehmet Sait Taylan, Genel Sekreter Senar Hatim, dekanlarımız, akademik-idari personel, öğrenciler ve onların aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının akabinde açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş: “Hakkari Üniversitesi olarak özlemini çektiğimiz bu sahneyi buradan izlerken oldukça mutlu oldum. Yıllarca çalışa çalışa bu noktaya gelmeyi nasip eden Cenab-ı Allah’a şükrediyorum. 2023-2024 eğitim öğretim yılında yaklaşık bin öğrencimizi mezun ediyoruz. Üniversitemizde yaklaşık olarak 5 bin öğrencimiz var. Gelecek sene açılacak programlarla öğrenci sayımızı artırmayı hedefliyoruz. Resim ve Müzik programlarını Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesine alarak aktif hale getireceğiz. Beden Eğitimi ve   Spor Öğretmenliği programımız, Spor Yöneticiliği ve Spor Antrenörlüğü programları bu binada eğitim öğretim faaliyetlerine başlayacaklardır. 2023-2024 eğitim öğretim yılında aktif olan  fakülte sayımız 7 olacaktır. Ben, hayata tutunabilmeniz ve kendi alanınızda en iyi yerlere gelebilmeniz dileği ile mezuniyet töreninin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

 

Hakkari Valisi Ali Çelik; "Bugün başarı ile mezun olan ve bu zor yolculukta diploma almaya hak kazanan tüm gençlerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Evlatlarını yalnız bırakmayan onlara hep destek olan tüm velilere de şükranlarımı sunuyorum. Yeni başlayacağınız bu yolda, burada edindiğiniz tüm birikim ve değerler ile artık Hakkâri Üniversitesi mezunu oldunuz. Hepiniz gönüllü birer elçi olarak ülkemizin her noktasında inşallah güzel vazifeler yapacaksınız. Bu anlamda da sizlerin başarıları ve yapacağınız hizmetler, sizinle aynı yoldan geçecek diğer öğrencilerimize, kardeşlerimize ışık olacaktır. Sizin aydınlattığınız yolda yürümek isteyen insanların sayısı da artacaktır. Ben şimdiden bu yolda, yeni başlayacağınız hayat yolunda, hepinize başarılar diliyorum. Burada edindiğiniz bilgi, beceri ve erdemlerle hayatta önünüze çıkacak tüm zorlukları aşma iradesine de sahip olduğunuza eminim. Rabbim önünüzdeki zorlukları kolay etsin, her şey gönlünüzce olsun. Teşekkür ediyorum; hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

 

Mezuniyet törenine Vali Ali Çelik, Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş ve üniversitemiz protokolü tarafından bölümlerini birincilikle tamamlayan öğrencilere başarı belgelerinin verilmesi ve Çölemerik Meslek Yüksekokulu Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü Harita ve Kadastro Bölümü tarafından hazırlanan “Harita Sergisi”nin gezilmesiyle devam edildi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, Rektör yardımcılarımız ve öğretim elemanlarının katılımı ile devam eden programda, öğrencilerimiz keplerini havaya atarak mezun olmanın coşkusunu yaşadılar. Program, kep atma töreninin ardından üniversitemiz akademik ve idari personel ile öğrencilerden oluşan müzik topluluğunun seslendirdiği şarkılar eşliğinde çekilen halaylardan sonra sona erdi.

Haber Galeri