Üniversitemizde “Türk Edebiyatında Mevlid Geleneği ve Süleyman Çelebi'nin Vesiletü’n-Necat’ı” Konulu Söyleşi Düzenlendi

23 Mayıs 2024
Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Topluluğu tarafından “Türk Edebiyatında Mevlid Geleneği ve Süleyman Çelebi'nin Vesiletü’n-Necat’ı” konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Zeynelbey Yerleşkesi Muhammed Selim Seven Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa; Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı, İlahiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Yakup Çiçek, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konferansta açılış konuşması yapan Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Aksoy, Süleyman Çelebi ve Mevlid’i ile ilgili bilgiler verdi.

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Doç. Dr. Nilay Kınay Civelek, “Süleyman Çelebi’nin Hayatı, Mevlid Geleneği ve Vesiletü’n-Necat, Yazılış Serüveni ile Vesiletü’n-Necât’ın Özellikleri” ile ilgili konularda bilgiler aktardı.

İlahiyat Fakültesi Arş. Gör. Muhammed Cahid Yılmaz Rast Ney Taksimi icra ederek  Mevlid’in Velâdet Bahri’ni okudu.