Üniversitemiz 2023-YKS’de En Çok Tercih Edilen Üniversitelerden Biri Oldu

Üniversitemiz 2023-YKS’de En Çok Tercih Edilen Üniversitelerden Biri Oldu
21 Ağustos 2023
2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından Üniversitemiz yüzde 97.4’lük doluluk oranıyla en çok tercih edilen üniversiteler arasında yer aldı.

Bu yıl YÖK tarafından Üniversitemize tahsis edilen Özel Yetenek Bölümlerimiz hariç 1450 kontenjanın 1411’i öğrenciler tarafından tercih edildi. Geriye kalan 39 kontenjanın ise ek yerleştirmede dolması bekleniyor.

 

Üniversitemize yerleşen öğrencileri tebrik eden Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, “Bildiğiniz gibi iki gün önce 2023-YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Bu sonuçlara göre Üniversitemiz en çok tercih edilen üniversiteler arasında yer alıyor. Yerleştirme sonuçlarına göre Fakültelerimizde yüzde 94, Meslek Yüksekokullarımızda ise yüzde 100 doluluk oranına ulaştık.” dedi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Pakiş konuşmasının devamında, “Üniversitemizi kazanan ğrencilerin kayıt işlemlerini e-devlet şifresiyle 28 – 30 Ağustos 2023 tarihleri arasında www.turkiye.gov.tr adresindeki e-hizmetler bölümü altında yer alan Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı başlığı altında açılacak olan üniversite e-kayıt seçeneği tıklayarak kayıtlarını gerçekleştirebilecekler. E-kayıt yaptıran öğrencilerin kayıt tarihlerinde ayrıca üniversitemize gelmeleri veya belge getirmeleri gerekmemektedir. Online kayıt yapamayan öğrenciler ise lise diploması ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi ile 28 Ağustos - 1 Eylül 2023 tarihleri arasında yerleştikleri programa ait kayıt merkezine gelerek kayıtlarını şahsen yaptıracaklardır." şeklinde konuştu.

Haber Galeri