HÜDET’in Dijital Mola Etkinliği Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde Gerçekleştirildi
Üniversitemiz Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü ve Dil ve Edebiyat Topluluğu (HÜDET) tarafından hayata geçirilen “Dijital Mola” farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.
Dijital cihaz kullanımına ara vererek kitap okuma alışkanlığını teşvik etmek amacıyla Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi kampüsünde düzenlenen etkinlikte, üniversitemiz ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencileri bir araya geldi. Öğrenciler, açık alanda kitap okuyarak okuma alışkanlığının yalnızca kütüphane ve kapalı mekânlarla sınırlı olmadığını, park, sahil ve benzeri açık alanlarda da gerçekleştirilebileceğine dikkat çekti.
Katılımcılar, telefonlarını bir kenara bırakarak kitapların dünyasında buluşurken dijital yoğunluğa kısa bir mola vermenin, kitap okuma alışkanlığını desteklemenin ve yüz yüze iletişimi güçlendirmenin önemini vurguladı.
Üniversitemizde başlatılan farkındalık hareketini çevre illerdeki üniversitelere taşımayı hedefleyen Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü ve HÜDET üyeleri, “Dijital Mola” etkinliğinin farklı üniversite kampüslerinde ve açık alanlarda uygulanabilecek bir toplumsal farkındalık çalışması olduğunu ifade etti. Etkinlikle dijital dünyanın yoğunluğu karşısında kitap okumaya, sosyal etkileşime ve birlikte geçirilen nitelikli zamana daha fazla alan açılması amaçlanıyor.
Toplumsal Katkı Koordinatörü Doç. Dr. Fecri Yavi'nin de öğrencilere eşlik ettiği etkinlik, dijital alışkanlıklara kısa bir mola verilerek kitap okumanın ve yüz yüze iletişimin önemine dikkat çekilmesiyle sona erdi.