2024-2025 PFE Sertifika Programı 1. Yedek Liste Kesin Kayıt Hakkı Kazananlar

Yayınlama Tarihi: 15 Eylül 2024 - 18.54
Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2024 - 18.00

T.C.

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ

2024-2025 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI

1. YEDEK LİSTE KESİN KAYIT HAKKI KAZANANLAR

 

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı 1. Yedek Listeden Kesin Kayıt hakkı kazanan adaylar ekte yer almaktadır. Sadece "Çoçuk Gelişimi ve Eğitimi" ile "Sağlık/Sağlık Hizmetleri" alanlarında yedek aday bulunmaktadır.

 

ÖNEMLİ NOTLAR:

(1) 

A-) Çocuk Gelişimi ve Eğitimi (10 kişi) ve Okul Öncesi Öğretmenliği (19 kişi) alanlarında boş kontenjan kalmıştır. Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanı için yedek aday var olmasına rağmen Okul Öncesi Öğretmenliği alanında yedek aday bulunmamaktadır. 

B-) Okul Öncesi Öğretmenliği alanı için sadece Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanındaki yedek listede yer alanların isteğe bağlı olarak başvurabileceği bir ek başvuru alımı yapılacaktır.

C-) Adaylar Okul Öncesi Öğretmenliği alanı için başvuru yapmaları durumunda, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanındaki yedek hakkından feragat etmiş sayılacaktır. 

C-) Başvurular 16 Eylül 2024 Pazartesi günü yine Ön Kayıt Başvuru Modülü üzerinden yapılacak ve 18 Eylül 2024 Çarşamba günü mesai bitimine (17:00) kadar sistem açık olacaktır.

D-) Bu başvurudan faydalanmayanlar bir hak kaybına uğramayacak, mevcut Çocuk Gelişimi yedek listesindeki aynı sıralama üzerinden kayıt hakkını koruyacaktır.

E-) Okul Öncesi için ek ön kayıt başvurusu yapan adaylar, bu alana yedek kayıtları için sıralanarak ayrıca yayınlanacaktır.

F-) Listelerin nihai hali ek ön kayıt başvurusu son bulduktan soran ilan edilecektir.

 

 

Online Ek Başvuru İçin Tıklayınız

 

 

(2) Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğünde halihazırda Öğretmenlik Uygulaması için sertifikasyon süreci devam etmektedir. İlgili branşlarda sertifikalı öğretmen sayısı artması durumunda, eğitim-öğretim başlamadan önce mevcut bazı alanlarda (Çocuk Gelişimi) ilave kayıt hakkı ya da ilk kayıtta alım yapılmayan bazı alanlarda (Adalet, Elektrik-Elektronik Teknolojisi / Elektrik, Yiyecek İçecek Hizmetleri) kayıt hakkı tanınabilecektir. İlgili güncellemeler web sitemizdeki duyurular üzerinden ilan edilecek, adaylara ayrıca bir bilgilendirme yapılmayacaktır. Lütfen duyuruları sürekli takip ediniz.

 

KAYIT VE ÖDEME

  1. Kayıtlar Hakkâri Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğrenci İşlerine 16-18 Eylül 2024 tarihlerinde şahsen ya da vekâlet yoluyla yapılacaktır. Posta, faks ya da kargo yoluyla kayıt alınmayacaktır.
  2. Kesin kayıt yaptırdıktan sonra herhangi bir sebeple kaydını sildiren adayların kayıt ücreti 02.07.2024 Tarihli Resmî Gazete' de ilan edilen Cumhurbaşkanlığının Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Kararının 15'nci maddesinin 1'nci bendi gereğince KESİNLİKLE iade edilmeyecektir.
  3. Program ödemeleri aşağıdaki hesaba yapılacaktır

Banka Hesap Numarası (IBAN): TR04 0001 2009 3820 0005 0002 21

Alıcı Adı: Hakkâri Üniversitesi

  1. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı ücreti 13.332,00 TL olup ödemeler iki eşit taksitte yapılacaktır. 1. Taksit 6.666,00 TL’dir ve kayıt esnasında ödenecektir. 2. Taksit ise yine 6.666,00 TL’dir ve II. dönem başında ödenecektir.
  2. Ödemeler dekont üzerinde öğrencinin T.C. Kimlik Numarası, Adı-Soyadı olacak şekilde yapılmalıdır.
  3. Önceki Sertifika Programından kayıtlı öğrenci olan ancak başarısız dersi olduğu için sertifika alamayıp tekrar kayıt yenilemek isteyen adaylar, başarısız oldukları derslerin Kredi toplamının program derslerinin toplam kredisine oranına göre ödeme yaparak eğitimlerine devam edecektir.
  4. Ödeme yapılmasına rağmen kesin kayıt yapılmaması ya da alan bazında veya bütün programın iptali durumunda, adaylardan IBAN bilgilerini de içeren bir dilekçe ile başvuru alınarak ücret iadesi yapılacaktır.
  5. Engelli adaylara 01/07/2005 tarihli ve 5378 sayılı Engelliler Hakkında Kanun ile 20/02/2019 tarihli ve 30692 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Erişkinler için Engellilik Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik uyarınca engel durumlarına dair raporlarını sunmaları durumunda ödenmesi gereken öğrenim ücret tutarından engel oranı kadar indirim yapılacaktır.
  6. Şehit ve Gazi aileleri-yakınlarından 15.07.2023 tarih ve 32249 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan katkı payları ve öğrenim ücretleri Cumhurbaşkanlığı Kararının 1’inci maddesinin (4) nolu fıkrası kapsamına girenlerden (şehit, malüllerin eş ve çocukları) öğrenim ücreti alınmayacaktır. Bu haktan yararlanmak isteyenler, ilgili durum hakkında başvuru dilekçesini doldurarak Pedagojik Formasyon Birimine başvurmalıdırlar.
  7. Kayıt için gerekli evraklar
    1. Başvuru formunun imzalı çıktısı,
    2. Mezuniyet belgesi ya da diploma (kendi üniversitesi ya da ilgili kurumlarca tasdikli sureti veya kare kodlu e-devlet çıktısı),
    3. Onaylı transkript (aslı veya kendi üniversitesi ya da ilgili kurumlarca tasdikli sureti)
    4. Nüfus cüzdan fotokopisi (aslını ibraz etmek kaydıyla),
    5. İki (2) adet vesikalık fotoğraf (fotoğrafların arkasına ad-soyad ve T.C. kimlik numarası yazılmalıdır),
    6. Sertifika Programı 1. Taksit ödemesine ilişkin dekont,
    7. Başvuru evrakları şeffaf dosya içinde teslim edilmelidir.

İlgili Dokümanlar
Dosya Adı İşlem
2024-2025 PFE Ön Kayıt Başvuru Sonuçları (1. YEDEK LİSTE) - Sağlık/Sağlık Hizmetleri Önizle
İndir