2024-2025 Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Başvuruları

Yayınlama Tarihi: 06 Ağustos 2024 - 10.56
Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2024 - 12.03

T.C.

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ

2024-2025 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI

BAŞVURU İLANINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR İLE BAŞVURU YAPILABİLECEK ALANLAR

 

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı ön kayıt başvuruları ilanda belirtilen tarihler-saatler arasında (14 Ağustos 2024 / 4 Eylül 2024 17:00) ve yine ilanda yer alan başvuru bağlantısı üzerinden yapılacaktır.

NOT: Başvuru yapılabilecek alanlar ön kayıt başvuruları başlamadan bu ilan üzerinden duyurulacaktır.

UYARI: Lütfen ilanı tamamen okumadan Başvuru ya da Kayıt işlemlerine başlamayınız. Uygun olmayan itirazlar değerlendirmeye alınmayacak ya da kesin kayıt yapıldıktan sonra ücret iadesi yapılmayacaktır.

 

KONTENJANLAR

  1. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına ilişkin program açılacak alanlar ve kontenjanlar, 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılında Hakkâri İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde merkez ilçede görev yapan, kadrolu olan, idari görevi olmayan ve Öğretmenlik Uygulaması Sertifikasına sahip öğretmen sayısı, Hakkari Üniversitesi öğretim üyesi sayısı ile fiziki imkanları ve başvuru durumuna göre ön kayıt başvuruları tamamlandıktan sonra Pedagojik Formasyon Birimince belirlenecektir.
  2. Bir branşta ön başvuru sayısı 6’dan az olursa (ek başvuru durumu hariç) o branş için kesin kayıt alımı yapılmayacaktır. Ön başvuru sayısı 6’dan fazla olsa da ek-yedek alımlar da dahil kesin kayıt yapan kişi sayısı 6’dan az olursa o branşta program iptal edilecek ve kayıt yapanların ücretleri iade edilecektir.
  3. Toplamda ön başvuru sayısı 50’den az olursa (ek başvuru durumu hariç) bütün program iptal edilecek ve bütün branşlar için kesin kayıt alımı yapılmayacaktır. Ön başvuru sayısı 50’den fazla olsa da ek-yedek alımlar da dahil kesin kayıt yapan kişi sayısı 50’den az olursa Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı tamamıyla iptal edilecek ve kayıt yapanların ücretleri iade edilecektir.
  4. Ön Başvuru ya da Kayıt sonrasında boş kalan kontenjanlar, Pedagojik Formasyon Birimi tarafından uygun görülen başka branşlara aktarılabilecektir. Ayrıca ortak alanlar için de (Örneğin Çocuk Gelişimi ve Okul Öncesi) boş kalan kontenjanlar ya da yedek listesi, Pedagojik Formasyon Komisyonu tarafından uygun görüldüğü taktirde bir diğerine aktarılabilecektir.
  5. İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan öğretmenlerin tayin ya da görevlendirme benzeri durumları nedeniyle Uygulama Öğretmeni sayısında değişiklikler olması durumunda, Pedagojik Formasyon Birimi tarafından kontenjanlar güncellenebilir ya da ilgili alanda başvuru alımı iptal edilebilir.

 

BAŞVURU

  1. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına, 29.12.2022 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında kabul edilen Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Çerçeve Usul ve Esaslarının 5. maddesinin 1. fıkrası gereği sadece lisans düzeyi ve MEZUN durumundaki adaylar başvuru yapabilecektir.
  2. Her aday (birden fazla alana başvuru hakkı olanlar) sadece bir alana başvuru yapabilecektir. Birden fazla alana başvuru yapan adayların başvuruları iptal edilecektir.
  3. Adaylar başvurularını aşağıdaki tabloda verilen ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının “Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları” içerisinde yer alan Mezuniyet ve Atamaya Esas Alan dağılımına göre yapabilecektir. Mezuniyet alanına uygun olmayan bir branşa başvuru yapan adayların başvuruları İPTAL edilecek ve kesin kayıt yapmış adayların ÜCRET İADESİ yapılmayacaktır.
  4. Ön Başvurular Online olarak gerçekleştirilecek ve adaylar başvurularını “formasyon.hakkari.edu.tr” adresindeki Online Kayıt Formu üzerinden ve ilanda belirtilen tarih-saat aralığında yapacaktır.
  5. Başvuru sürecinde Mezuniyet Alanı ve Atamaya Esas Alan olmak üzere iki farklı seçim alanı vardır. Birden fazla alana başvuru yapma hakkına sahip adaylar Mezuniyet Alanı ve Atamaya Esas Alan ayrımına önemle dikkat etmelidir.
  6. Başvuru süreci boyunca Ön Başvuru Sistemi açık olacak ve adaylar bu süre içinde başvurularında Değişiklik/Düzenleme yapabilecektir.
  7. Başka bir üniversitede halihazırda Pedagojik Formasyon Eğitimi almaya devam eden ya da geçmişte bu eğitimi başka bir üniversitede alan ancak derslerin bir kısmından başarısız olan kişiler üniversitemiz Sertifika Programına kayıt olmak istemesi durumunda, normal başvuru-kayıt sürecinden geçerek önceden aldıkları dersler için muafiyet başvurusunda bulunabilir ve program ücretinin tamamını yatırarak eğitimlerine üniversitemizde devam edebilirler.
  8. Üniversitemiz tarafından geçmiş yıllarda verilen sertifika programından faydalanan ancak başarısız dersi olduğu için sertifika almaya hak kazanamayan adaylar, başvuru süreci dışında direkt kayıt yenileyip alacakları derslerin kredisi oranında güncel ödemelerini de yaparak kontenjan dışı direkt kayıt ile sertifika programından faydalanabilecektir.
  9. Ön Başvuru aşamasında bölüm seçimi ya da diğer bilgilerin doğru bir şekilde girilmesindeki bütün sorumluluk tamamen adaylara aittir. Herhangi bir yanlışlık durumunda itiraz hakkı YOKTUR.

 

DEĞERLENDİRME/SIRALAMA

  1. Başvuran adayların sıralaması öncelikli olarak mezuniyet puanına göre yapılacak ve sıralamada 100’lük not sistemi referans alınacaktır.
  2. Mezuniyet belgeleri 4’lük not sistemine göre düzenlenmiş adaylar, mezuniyet notlarının YÖK’ün mezuniyet not dönüşüm tablosuna göre 100’lük sistemdeki karşılığını referans alacaktır. Üniversitelerin kendi bünyelerindeki 4’lük sistemden 100’lük sisteme dönüştürme tabloları kabul edilmeyecektir.
  3. Sıralamada mezuniyet notuna göre eşitlik olması durumunda yaşı büyük olan adaya öncelik verilecektir. Yaş açısından da eşitlik olması durumunda Ön Başvuru işlemini daha önce yapan adaya öncelik verilecektir.

 

SONUÇLAR

  1. Ön Başvuru Sonuçlarının ilanı 5 Eylül 2024 tarihinde yayınlanacaktır.
  2. Başvuru sonuçlarına itiraz, Ön Kayıt Başvuru Sonuçlarının ilanından itibaren en geç 1 (bir) iş günü içerisinde yapılabilecektir. Daha sonra yapılan itirazlar kesinlikle değerlendirmeye alınmayacaktır.
  3. Geçerli tarih aralığında yapılan itirazlar değerlendirilerek daha sonra Kesin Kayıt Hakkı kazanan adayların listesi yayınlanacaktır.

 

KAYIT VE ÖDEME

  1. Kayıtlar Hakkâri Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğrenci İşlerine 9-11 Eylül 2024 tarihlerinde şahsen ya da vekâlet yoluyla yapılacaktır. Posta, faks ya da kargo yoluyla kayıt alınmayacaktır.
  2. Kesin kayıt yaptırdıktan sonra herhangi bir sebeple kaydını sildiren adayların kayıt ücreti 02.07.2024 Tarihli Resmî Gazete' de ilan edilen Cumhurbaşkanlığının Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Kararının 15'nci maddesinin 1'nci bendi gereğince KESİNLİKLE iade edilmeyecektir.
  3. Program ödemeleri aşağıdaki hesaba yapılacaktır

Banka Hesap Numarası (IBAN): TR04 0001 2009 3820 0005 0002 21

Alıcı Adı: Hakkâri Üniversitesi

  1. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı ücreti 13.332,00 TL olup ödemeler iki eşit taksitte yapılacaktır. 1. Taksit 6.666,00 TL’dir ve kayıt esnasında ödenecektir. 2. Taksit ise yine 6.666,00 TL’dir ve II. dönem başında ödenecektir.
  2. Ödemeler dekont üzerinde öğrencinin T.C. Kimlik Numarası, Adı-Soyadı olacak şekilde yapılmalıdır.
  3. Önceki Sertifika Programından kayıtlı öğrenci olan ancak başarısız dersi olduğu için sertifika alamayıp tekrar kayıt yenilemek isteyen adaylar, başarısız oldukları derslerin Kredi toplamının program derslerinin toplam kredisine oranına göre ödeme yaparak eğitimlerine devam edecektir.
  4. Ödeme yapılmasına rağmen kesin kayıt yapılmaması ya da alan bazında veya bütün programın iptali durumunda, adaylardan IBAN bilgilerini de içeren bir dilekçe ile başvuru alınarak ücret iadesi yapılacaktır.
  5. Engelli adaylara 01/07/2005 tarihli ve 5378 sayılı Engelliler Hakkında Kanun ile 20/02/2019 tarihli ve 30692 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Erişkinler için Engellilik Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik uyarınca engel durumlarına dair raporlarını sunmaları durumunda ödenmesi gereken öğrenim ücret tutarından engel oranı kadar indirim yapılacaktır.
  6. Şehit ve Gazi aileleri-yakınlarından 15.07.2023 tarih ve 32249 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan katkı payları ve öğrenim ücretleri Cumhurbaşkanlığı Kararının 1’inci maddesinin (4) nolu fıkrası kapsamına girenlerden (şehit, malüllerin eş ve çocukları) öğrenim ücreti alınmayacaktır. Bu haktan yararlanmak isteyenler, ilgili durum hakkında başvuru dilekçesini doldurarak Pedagojik Formasyon Birimine başvurmalıdırlar.
  7. Kayıt için gerekli evraklar
    1. Başvuru formunun imzalı çıktısı,
    2. Mezuniyet belgesi ya da diploma (kendi üniversitesi ya da ilgili kurumlarca tasdikli sureti veya kare kodlu e-devlet çıktısı),
    3. Onaylı transkript (aslı veya kendi üniversitesi ya da ilgili kurumlarca tasdikli sureti)
    4. Nüfus cüzdan fotokopisi (aslını ibraz etmek kaydıyla),
    5. İki (2) adet vesikalık fotoğraf (fotoğrafların arkasına ad-soyad ve T.C. kimlik numarası yazılmalıdır),
    6. Sertifika Programı 1. Taksit ödemesine ilişkin dekont,
    7. Başvuru evrakları şeffaf dosya içinde teslim edilmelidir.

 

DERSLER, DEVAM VE MUAFİYET

  1. Ders muafiyet başvuruları için kesin kayıtlar yapıldıktan sonra Pedagojik Formasyon Eğitimi web sayfasından ayrıca duyuru yayınlanacak ve muafiyet başvuruları Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden online olarak yapılacaktır. Bu tarihler dışında kesinlikle muafiyet başvurusu yapılmayacaktır.
  2. Dersler hafta içi mesai saati sonrası ya da hafta içi mesai saatleri içinde yapılacaktır.
  3. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programındaki derslerin Yükseköğretim Kurumlarındaki Uzaktan Öğretime İlişkin Usul ve Esaslar uyarınca ve üniversitemiz senatosunun vereceği karara göre her programdaki her yarıyıldaki derslerin AKTS kredilerine göre en fazla %30’u uzaktan öğretimle verilebilecektir.
  4. Derslere devam zorunluluğu teorik dersler için %70; uygulamalı dersler için %80 ve okullarda gerçekleştirilecek öğretmenlik uygulaması dersi için ise %100 dür.
  5. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına kayıt yaptıranlar derslere devam durumu, muafiyet, sınav işlemleri gibi konularda Hakkâri Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine tabidir.

 

Online Başvuru İçin Tıklayınız

 

ÖNEMLİ NOTLAR

  1. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika programına ilişkin tüm ilan, bilgilendirme ve duyuru işlemleri “https://www.hakkari.edu.tr/formasyon/tr” bağlantısıyla ulaşılan Hakkâri Üniversitesi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı web sayfası üzerinden yapılacak ve adaylara ayrıca bir bilgilendirme yapılmayacaktır.
  2. Pedagojik Formasyon Birimi Komisyonu tarafından ilk başvuru-kayıt sürecinde yeterli başvuru olmayan, boş kalan ve yedek adayın olmadığı ya da yeterli sayıda yedeğin olmadığı gibi durumlarda ilgili alanlar için ek başvuru alımı yapabilecektir.
  3. Kesin kayıt sonrası herhangi bir nedenle (yanlış bilgi beyanı, yanlış para yatırma ya da vazgeçme gibi durumlarda) ÜCRET İADESİ kesinlikle yapılmayacaktır.
  4. Adaylar para yatırma işlemini, Kesin Kayıt Hakkı Kazanan Adaylar duyurusunda Asil Listede kendi bilgilerini görmeden yapmamalıdır.
  5. Yanlış bilgi beyanı durumunda kayıt hakkını kaybetme ya da ücret iadesi alamama gibi olumsuz durumlarla karşılaşmamak adına lütfen başvuru bilgilerinizi dikkatle kontrol etmeden başvuru sonlandırma işlemini yapmayınız.
  6. Aşağıdaki tabloda başvuru yapmak istediğiniz alana ilişkin başvuru yapabilecek mezuniyet alanınızın listede yer aldığından KESİN emin olmadan lütfen başvuru yapmayınız. Aksi durumda yanlış bilgi beyanı tespit edildiğinde ve kesin kayıt yapılmış ise kaydınız silinecek ancak ücret iadesi YAPILMAYACAKTIR.

 

ÖNEMLİ TARİHLER VE AKADEMİK TAKVİM

 

HAKKÂRİ ÜNİVERSİTESİ 2024-2025 ÖĞRETİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON AKADEMİK TAKVİMİ

 

BAŞVURU VE KAYITLAR

14 Ağustos 2024 - 4 Eylül 2024

Ön Kayıt Başvuruları

 

5 Eylül 2024

Ön Kayıt Başvuru Sonuçlarının İlanı

 

6 Eylül 2024

Sonuçlara İtiraz ve Değerlendirme

 

6 Eylül 2024

Kesinleşen Sonuçların İlanı

 

9-11 Eylül 2024

Asil Adayların Kayıtları ve 1. Taksit Ödemesi

 

11 Eylül 2024

Yedek Listeden Kayıt Hakkı Kazananların İlanı

 

12-13 Eylül 2024

Yedek Liste Kayıtları ve 1. Taksit Ödemesi

 

***

Ek Yedek Liste ve Kayıt İlanları

 

 

GÜZ YARIYILI

16-21 Eylül 2024

Ders Kayıtlarının Yapılması

 

23 Eylül 2024

Güz Yarıyılı Dönem Başlangıcı

 

09-17 Kasım 2024

Ara Sınavlar

 

** Ara Sınav Mazeret Sınavı

İlgili Kurullar Tarafından Belirlenecek

 

27 Aralık 2024

Güz Yarıyılı Derslerin Sona Ermesi

 

11-26 Ocak 2025

Yarıyıl Sonu Sınavları

 

01-09 Şubat 2025

Bütünleme Sınavları

 

19 Şubat 2025

Güz Yarıyılı Tek Ders Sınavı

 

 

BAHAR YARIYILI

10-14 Şubat 2025

İkinci Taksit Ödemesi ve Ders Kayıtlarının Yapılması

 

17 Şubat 2025

Bahar Dönem Başlangıcı

 

05-13 Nisan 2025

Ara Sınavlar

 

** Ara Sınav Mazeret Sınavı

İlgili Kurullar Tarafından Belirlenecek

 

23 Mayıs 2025

Bahar Yarıyılı Derslerin Sona Ermesi

 

14-29 Haziran 2025

Yıl Sonu Sınavları

 

05-13 Temmuz 2025

Bütünleme Sınavları

 

25 Temmuz 2025

Bahar Yarıyılı Tek Ders Sınavı

 

 

** Ara sınav tarihleri ilgili kurullarca belirlenip web sayfasından ilan edilecektir

*** Asil ve yedek kayıtları sonrasında boş kontenjan kalması durumunda Pedagojik Formasyon Biriminin uygun gördüğü alanlardan ilave yedek liste ilanı ve kayıt hakkı tanınabilecektir.

 

BAŞVURU ALINACAK BÖLÜMLER

(Mezun Olduğu Yükseköğretim Programı/Fakülte Dikkate Alınarak Başvuru Yapılmalıdır)

 

ATAMAYA ESAS OLAN ALAN

MEZUN OLDUĞU YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMI/FAKÜLTE

Adalet

1. Hukuk Fakültesi

2. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi

3. Kamu Yönetimi

Almanca

1. Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü

2. Mütercim - Tercümanlık Bölümü (Almanca)

3. Alman Dili ve Kültürü Bölüm

4. Çeviribilim (Almanca) Bölümü

5. Almanca Mütercim ve Tercümanlık

Arapça

1. Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü

2. Mütercim-Tercümanlık Bölümü (Arapça)

3. Arapça Mütercim ve Tercümanlık

Beden Eğitimi

1. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu

2. Spor Bilimleri Fakültesi

3. Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu

4. Sağlık Bilimleri Fakültesi Spor Bilimleri Bölümü

Bilişim Teknolojileri

1. Bilgisayar Mühendisliği

2. Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği

3. Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği

4. Matematik-Bilgisayar Bölümü

5. İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri

6. Bilgisayar Teknolojisi Bölümü/Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü

7. Bilgi Teknolojileri

8. Yazılım Mühendisliği

9. Bilişim Sistemleri Mühendisliği

10. Elektronik ve Bilgisayar Bölümü

11. Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri

12. Bilgisayar Bilimleri

13. Yönetim Bilişim Sistemleri

Biyoloji

1. Biyoloji Bölümü

2. Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü

3. Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji

Coğrafya

1. Coğrafya Bölümü

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi

1. Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü

2. Çocuk Gelişimi Bölümü

3. Çocuk Sağlığı ve Gelişimi Bölümü

Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi

1. İlahiyat Fakültesi

2. İlahiyat Bilimleri Fakültesi

3. Uluslararası İslam ve Din Bilimleri Fakültesi

4. Dinî İlimler Fakültesi

5. İslami İlimler Fakültesi

Elektrik-Elektronik Teknolojisi / Elektrik

1. Elektrik Mühendisliği

2. Elektrik-Elektronik Mühendisliği

3. Elektrik ve Elektronik Mühendisliği

Felsefe

1. Felsefe Bölümü (En az 16 kredi Sosyoloji, 16 kredi Psikoloji aldığını belgelendirenler) (**)

2. Sosyoloji Bölümü (En az 16 kredi Felsefe, 16 kredi Psikoloji, 8 kredi Mantık aldığını belgelendirenler) (**)

 

(**) Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumları ile özel öğretim kurumlarına öğretmenlik başvurusu yapılırken adayların transkriptlerindeki derslerin hangi alana (Felsefe, Sosyoloji, Psikoloji, Mantık) ait olduğu ve dersin hizasında dersin kredi sayısını gösteren resmî belge, transkripti düzenleyen yükseköğretim kurumundan alınarak ibraz edilmelidir.

Fizik

1. Fizik Bölümü

2. Fizik Mühendisliği

Görsel Sanatlar

1. Resim

2. Geleneksel Türk Sanatları

3. Geleneksel Türk El Sanatları

4. Görsel Sanatlar Bölümü

5. Resim Anasanat Dalı

6. Heykel

7. Resim - Baskı Sanatları Bölümü

8. Plastik Sanatlar Bölümü

9. Plastik Sanatlar ve Resim Bölümü

İmam- Hatip Lisesi Meslek Dersleri

1. İlahiyat Fakültesi

2. İlahiyat Bilimleri Fakültesi

3. Uluslararası İslam ve Din Bilimleri Fakültesi

4. Dinî İlimler Fakültesi

5. İslami İlimler Fakültesi

İngilizce

1. İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü

2. Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü

3. Mütercim-Tercümanlık Bölümü (İngilizce)

4. İngiliz Dil Bilimi Bölümü

5. Çeviri Bilim Bölümü (İngilizce)

6. İngiliz Dili ve Kültürü Bölümü

Kimya / Kimya Teknolojisi

1. Kimya Bölümü

2. Kimya Mühendisliği

3. Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya Bölümü

Matematik

1. Matematik Bölümü

2. Matematik-Bilgisayar Bölümü (**)

3. Matematik Mühendisliği (***)

4. Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü (**)

 

(**) Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumları ile özel öğretim kurumlarına öğretmenlik başvurusu yapılırken mezun olduğu yükseköğretim kurumu tarafından lisans eğitiminde aldığı kredinin en az %70’inin “Matematik” alanından olduğunu belgelendirenler.

(***)Matematik Öğretmenliği, Matematik Bölümü, Matematik-Bilgisayar Bölümü ile Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü mezunlarınca ihtiyacın karşılanamaması durumunda atanırlar.

Muhasebe ve Finansman

1. İktisat (**)

2. İşletme (**)

3. Maliye (**)

4. Muhasebe ve Finansal Yönetim Bölümü

(**)

5. Muhasebe ve Finans Yönetimi Bölümü

(**)

6. Bankacılık ve Finans Bölümü (**)

7. Muhasebe Bölümü (**)

8. Muhasebe Bilgi Sistemleri (**)

 

(**)Muhasebe ve Finansman Öğretmenliği ile İşletme Öğretmenliği/Eğitimi bölüm mezunlarınca ihtiyacın karşılanamaması durumunda atanırlar.

 

Müzik

 

Bağlama (**) / Kanun (**) / Ut (**) / Vurmalı Çalgılar (**) / Kaval (**) / Tar (**) / Kemane (**) / Nefesli Çalgılar (Zurna, Mey, Sipsi (**) / Yaylı Sazlar (Kemança, Karadeniz Kemençesi, Kemane) (**) / Kontrbas (**) / Flüt (**) / Keman (**) / Gitar (**) / Çello (**) / Viyola (**) / Piyano (**) / Ney (**) / Klasik Kemençe (**) / Tambur (**) / Klarnet (**) / Bireysel Ses Eğitimi (**) / Türk Halk Müziği Koro Eğitimi (**) / Türk Sanat Müziği Koro Eğitimi (**) / Çok Sesli Koro Eğitimi  (**) / Türk Halk Müziği Çalgı Toplulukları (**) / Türk Sanat Müziği Çalgı Toplulukları (**) / Batı Müziği Çalgı Toplulukları (**) / Türk Halk Müziği Teori ve Uygulaması (**) / Türk Sanat Müziği Teori ve Uygulaması (**) / Batı Müziği Teori ve Uygulaması (**)

 

(**) Güzel Sanatlar Liseleri Müzik öğretmenliğine seçilenler, sınavda başarılı oldukları bu liselerin Bağlama … Türk Halk/Türk Sanat/Batı Müziği Teori ve Uygulaması gibi müzik alt alanları norm kadrosu ile ilişkilendirilirler.

1. Müzik Bölümü

2. Devlet Konservatuvarı (**)

3. Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı (**)

4. Güzel Sanatlar Fakültesi (**)

5. Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi (**)

6. Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi (**)

7. Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (**)

8. İcra Sanatları Fakültesi (**)

9. Konservatuvar (**)

10. Mimarlık, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi (**)

11. Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi (**)

12. Müzik Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi (**)

13. Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi (**)

14. Sanat ve Tasarım Fakültesi (**)

15. Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (**)

16. Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi (**)

17. Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı (**)

18. Türk Müziği Devlet Konservatuvarı (**)

 

(**)Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumları ile özel öğretim kurumlarına öğretmenlik başvurusu yapılırken yükseköğretim kurumlarına müzik alanında özel yetenek sınavı ile yerleştiğini ve mezun olduğu yükseköğretim kurumu tarafından lisans eğitiminde aldığı kredinin en az %70’inin “Müzik” alanından olduğunu belgelendirenler.

Okul Öncesi Öğretmenliği

1. Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü

2. Çocuk Gelişimi Bölümü

3. Çocuk Sağlığı ve Gelişimi Bölümü

Rehberlik

1. Psikoloji Bölümü

Sağlık/Sağlık Hizmetleri

1. Hemşirelik Yüksekokulu

2. Hemşirelik/Bölümü

3. Ebelik/Bölümü

4. Sağlık Memurluğu/Bölümü

5. Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri

6. Sağlık Eğitimi Bölümü

Tarih

1. Tarih Bölümü

 

Türk Dili ve Edebiyatı

1. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü

2. Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü

3. Türk Halkbilimi Bölümü

Yiyecek İçecek Hizmetleri

1. Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2. Yiyecek İçecek İşletmeciliği Bölümü

3. Beslenme ve Diyetetik (**)

4. Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği Bölümü

5. Gastronomi Bölümü

 

(**)Besin Teknolojisi Öğretmenliği, Aile Ekonomisi ve Beslenme Öğretmenliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Yiyecek İçecek İşletmeciliği Bölümü, Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği Bölümü ile Gastronomi Bölümü mezunlarınca ihtiyacın karşılanamaması durumunda atanırlar

 

Yukarıdaki liste; Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının “Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları” hakkındaki 20.02.2014 tarihli ve 9 sayılı Kurul Kararının, Sertifika Programına dair başvuru ilanı tarihindeki son güncellemesi esas alınarak oluşturulmuştur.

Kaynak URL: https://ttkb.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2024_02/15094317_9_cizelgeveesaslar.pdf

 

*İlk yerleştirme sonrası boş kalan kontenjanlar Formasyon Birimi tarafından uygun olduğu takdirde diğer bölümlere aktarılabilecektir.