2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Muafiyet İşlemleri

Yayınlama Tarihi: 22 Eylül 2019 - 23.04
2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Muafiyet İşlemleri
Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına kesin kayıt hakkı kazanan öğrenciler,
Yükseköğretim Kurulu tarafından yayınlanan Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Çerçeve, Usul ve Esaslar’ın ders muafiyetlerini düzenleyen aşağıdaki iki maddesi doğrultusunda güz dönemi dersleri için 6 Ekim 2019 tarihine kadar muafiyet başvurusunda bulunabilirler.
4 (3): Programa başlayanlar, her dönemin ilk haftası içinde, o dönemde pedagojik formasyon eğitimi programı kapsamındaki bazı derslerden muaf olmak için başvuruda bulunabilir. Muaf olunan dersler için öğrencilere ayrıca ücret iadesi yapılmaz.
4 (4): İlgili fakülte yönetim kurulu kararıyla Özel öğretim kurumlarında veya MEB'e bağlı okullarda bir öğretim yılından az olmamak kaydıyla öğretmenlik yaptığını belgeleyenler, Öğretmenlik Uygulaması dersinden muaf tutulabilir. Ayrıca, pedagojik formasyon derslerinin alındığı dönemde MEB'e bağlı okullarda ücretli öğretmenlik, özel öğretim kurumlarında sözleşmeli öğretmenlik veya Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı olarak Kur'an Kursu Öğreticiliği yapmakta olanlar, Öğretmenlik Uygulaması dersinden muaf tutulabilir.

İlgili Dokümanlar
Dosya Adı İşlem
2019-2020 PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI DERSLERİ Önizle
İndir