Erasmus+ Programı “Hate. I’m Against!” İsimli Projemiz Gerçekleştirildi

27 Aralık 2017

Hakkâri Üniversitesi Projeler Birimi, Romanya ve Polonya ortaklığında yürütülen ve Erasmus + Programı tarafından finanse edilen “Hate. I’m Against.” isimli Ana Eylem 1 Gençlik Değişimi Projesi 19-26 Nisan, 2017 tarihleri arasında Poronin, Polonya’da gerçekleştirilmiştir. Projemiz Üniversitemiz Öğretim Görevlileri Pelin YOĞUN, Gülçin KAYA ve Üniversitemiz İsteğe Bağlı Hazırlık Programı öğrencileri Hava YİĞİT, Eylem BEYTER, Ali TAŞÇI, Vezir ER; Posta Hizmetleri Bölümü öğrencisi Bazit DAYAN; İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri Özgül YAŞMİN, Hidayet UYANIK; Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı öğrencisi Fikret ÖZBEĞ ve Elektrik Programı öğrencisi Enes TERTEMİZ’in katılımlarıyla başarıyla sonlandırılmıştır.

Projemizin amacı nefret, özellikle de internetteki nefret söylemi, ayrımcılık, ırkçılık, yabancı düşmanlığı gibi konuları tartışmak ve bu konularda farkındalık oluşturmak ve söz konusu olumsuz durumlara çözümler üretebilmektir. Projenin amaç ve hedeflerine ulaşmak için atölye çalışmaları, bireysel sunumlar, ortak sunumlar, simülasyon çalışmaları, kültürel geceler, poster, kitap, kısa film hazırlama gibi yaygın eğitim metotları kullanılmıştır. Proje süresince ön yargıların yıkılmasının yanı sıra farklı ülkelerden katılımcılar akıcı İngilizce konuşmak, grup içi çalışmalara dahil olmak, teknolojiyi etkin kullanmak gibi çeşitli becerilerini geliştirmiş, Üniversitemizin ve bölgemizin tanıtımını yapmış ve aynı zamanda gelecek projelerimizde işbirliği için yeni bağlantılardır sağlamışlardır. Proje esnasında hazırlanan videoya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

From 19th to 26th of April nine students and two instructors from Hakkari University took part in the international project, financed by Erasmus + Programme – HATE. I'M AGAINST. Project was organized in Poronin (Poland) - small town, located in Tatra Mountains and attended by young people from Poland and Romania. The main goal of the project was to discuss and raise the awareness about topics such as: hate, hate speech – especially on Internet, discrimination, xenophobia and racism and how to prevent such a negative phenomena in our countries and local communities.

During 8 days of international youth exchange, our students actively participated in thematic activities, integrated with their peers from Poland and Romania and gained new skills, knowledge and attitudes. During the meeting, participants of the project organized a happening "Hate. I'm against" in Zakopane and photo shoot #nohate. The events expressed opposition to negative behaviours such as xenophobia, discrimination and racism. Through participation in the project, our students became more open-minded, tolerant and aware of the scale of problems related to the hate and hate speech. Students could improve their language skills, gain knowledge about different cultures and make new, international friends. The project movie link is below: