AMAÇ
Elektrik alanında, sektörün ihtiyaçlarına yanıt veren, bilimsel ve teknolojik gelişimeler doğrultusunda gereken mesleki yetkinlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanlarının yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Programın kapsamı; elektriğin üretimi, nakledilmesi, dağıtımı ve denetimi, ısıtma, aydınlatma ve güç denetiminde kullanımıyla ayrıca, elektrik donanımının üretilmesi, denemesi ve ölçülmesiyle ilgilidir. Bunlara ek olarak, yapılarda elektriğin emniyetle tesis edilmesi ve bakımının yapılmasını da kapsar.
ELEKTRİK TEKNİKERİ
Elektrik alanında teknisyenden daha fazla teorik bilgiye sahip, mühendisten daha fazla uygulama becerisine sahip ara teknik elemandır. Tekniker alacağı eğitim ile kendisinin başlarıyla mesleki ilişki kurması gerektiğini bilir, yüksek düzeyde el bacarisine sahip olup, ileri teknolojiyle, enformasyon teknolojilerindeki çağdaş eğilimleri bilecek konuma gelir. Elektrik teknikeri, alanıyla ilgili her türlü organizasyon yapar, alt kademelerdeki teknik elemanlara nezaret eder, her türlü planlama, problem çözme ve uygulama basamaklarında görev alabilecek bilgi ve donanıma sahiptir.
İŞ İMKANLARI
Çeşitli Endüstri kuruluşları
Enerji üretimi iletim dağıtım şirketleri
Proje Ofisleri
Elektrik tesisatçılığı
Kamu kurumları
Otomasyon şirketleri
MEZUNİYET ŞARTLARI
İlgili yönetmelikte belirtilen süreler içerisinde mezuniyet için gerekli tüm dersleri almak,
Aldığı derslerden başarılı olamk sartı ile devam etmekte olduğu programı en az 2.00 ağırlıklı genel ortalaması ile tamamlamak,
Her öğrenci için öğrenci iş yükü dönemlik 30 AKTS'den toplam 120 AKTS kredisini tamamlamak,
30 iş günü staj yapmak
PROGRAM İMKANLARI
Elektrik Laboratuvarı
Bilgisayar Laboratuvarı
PROGRAM DİLİ