Üniversitemizin 2021-2022 Akademik Yılı Açılış Töreni Yapıldı

20.10.2021
Üniversitemiz Meydan Medresesi´nde düzenlenen akademik açılış programına Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Rektörümüz Pof. Dr. Ömer Pakiş, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, Vali Yardımcıları Mustafa Emre Kılıç, Tevfik Kumbasar, İl Jandarma Komutanı Tuğg. Ahmet Kavukçu, İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, Genel Sekreterimiz Senar Hatim, akademisyenlerimiz, idari personellerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Ömer PAKİŞ, “2021-2022 eğitim-öğretim yılının Üniversitemiz tarafından restore edilen Meydan Medresesi'nde açılışını yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Akademik Yılın üniversitemiz ve ilimiz için güzel geçmesi temennisi ile üniversitemizin bu duruma gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Daha sonra Rektörümüz Prof. Dr. Ömer PAKİŞ, Üniversitemizin fiziksel gelişimi, öğrenci kontenjanlarının doluluk oranı, yurt durumları ve Meydan Medresesi ile ilgili bilgiler verdi.

Törende üniversitelerin kentin gelişmesi ve kalkınması anlamında önemli bir yeri olduğunu belirten Hakkâri Valisi İdris Akbıyık: “Üniversiteler bilim, bilginin öğrenildiği, bu bilginin toplumun ve hayatın hizmetine sunulan ve ülkenin kalkınmasında her alanda öncü olduğunu ifade etti. Bu ülkeyi atalarımızdan emanet aldık, bu emaneti gençlerimize en güzel şeklide teslim edeceğiz. Onlar da üniversitelerimizi, Türkiye'mizi daha ileri noktalara taşıyacaklar. Bu duygu ve düşüncelerle yeni akademik yılın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Tören Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim ve İş Eğitim Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Derya Özdemir tarafından düzenlenen kişisel “Sarmal” resim sergisinin gezilmesi ile sona erdi.

23 eserin yer aldığı resim sergisi 19-25 Ekim tarihleri arasında halka açık olacaktır.