Üniversitemizde “Ortadoğu’da Göçe Tarihsel Bir Bakış” Konulu Söyleşi Düzenlendi

13.10.2021
Üniversitemizde Ortadoğu Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Ortadoğu’da Göçe Tarihsel Bir Bakış” konulu söyleşi düzenlendi.
Dr. Öğr. Üyesi Halil Emre Deniş Moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşide Üniversitemiz  Ortadoğu Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ekrem Yaşar Akçay, Ortadoğu’daki Göçün Bölgesel-Küresel Etkileri ve Türkiye konusunda bilgiler verirken Öğr. Gör. Dr. Engin Korkmaz ise 1915’te Hakkari’deki Kürt ve Nasturi Göçleri konusunda bilgiler verdi.

Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen programa; Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, Daire Başkanlarımız, Akademik ve İdari personellerimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Programda bir Konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş: “Öncelikle Üniversitemiz Ortadoğu Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni kuran ve buna öncülük eden İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ndeki arkadaşlarımıza teşekkür ederim. “Göç insanlık tarihiyle başlayan ve insanlık tarihini önemli ölçüde etkileyen bir olgudur. Anadolu’ya baktığımızda tarih boyunca göç yollarının merkezinde olan bir coğrafya olmuştur ve bu da değişik kültürlere ev sahipliği yapmasına olanak sağlamıştır.” dedi.